Υλικά:
(για 12 τριαντάφυλλα)
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μεγάλα κόκκινα μήλα
- λίγη ζάχαρη
- κανέλα τριμμένη
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- λίγο τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
- λίγο τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα στα 2 καθαρίζοντας το εσωτερικό τους. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το λεμόνι και λίγο νερό.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το μεγαλώνουμε. Κόβουμε το φύλλο σε 12 ίσες λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη από επάνω και απλώνουμε τα μήλα οριζόντια έτσι ώστε η μία άκρη να ακουμπάει την άλλη. Μόλις βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος της σφολιάτας πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Τέλος παίρνουμε την κάτω πλευρά της σφολιάτας και “σκεπάζουμε” διπλώνουμε δηλαδή προς τα επάνω, ελαφρώς την επιφάνεια που δεν έχει μήλα και τυλίγουμε το τριανταφυλλάκι μας από κάτω προς τα επάνω, όπως τυλίγουμε ένα χαλί!!! Έτοιμα τα τριανταφυλλάκια μας!! Στα μισά μου τριανταφυλλάκια πρόσθεσα και λίγο τριμμένο καρύδι.
Βουτυρώνουμε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς και τα ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για 30-40 λεπτά ή όταν θα δούμε ότι η σφολιάτα έχει πάρει χρώμα και ότι τα τριαντάφυλλα μας έχουν ροδοψηθεί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Εγώ σήμερα τα έκανα σε στρογγυλές φόρμες αλουμινίου και τα έβγαλα κόβοντας τες προσεκτικά με ψαλίδι κουζίνας.
Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα μας σε μια ωραία πιατέλα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…