Ένα εξαιρετικά εύκολο, ελαφρύ γλυκό, και πολύ πολύ νόστιμο!
Η ντελικάτη υφή του θα σας παρασύρει στο να μην μείνετε απλά να το δοκιμάσετε! Προσοχή, εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ κακάο
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής
- 700 ml. γάλα για την κρέμα σοκολάτας
- 750 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- Σταγόνες κουβερτούρας
- Σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι.
Τα ρίχνουμε σε έναορθογώνιο τάπερ 35×27 εκ. ή σε 1ταψάκι και προσθέτουμε την κανέλα. Κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από τριμμένα μπισκότα για να διακοσμήσουμε το γλυκό. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα,
τα ανακατεύουμε και τα κάνουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
Στο μίξερ χτυπάμε τα 250 mlκρέμα γάλακτος να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. (ΕΙΚΟΝΑ 7)Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε έως ότου ενωθεί με την σαντιγί και γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα.
Τα υπόλοιπα 500mlτα χτυπάμε μόνα τους στο μίξερσε άλλο κάδο μέχρι να γίνουν σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,
δηλαδή ρίχνουμε το περιεχόμενο των φακέλων μαζί με το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε.
Αφήνουμε τις κρέμες και την σαντιγί να σφίξουν για λίγη ώρα μέσα στο ψυγείο και ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού.
Στρώνουμε πάνω στα μπισκότα την κρέμα μασκαρπόνε,
από επάνω στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας
και τέλος την σαντιγί την οποία την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχήματα.
Στολίζουμε το γλυκό με το σιρόπι σοκολάτας,
και τις σταγόνες σοκολάτας
και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που κρατήσαμε.
Μία πολύ ωραία πρόταση είναι να το στήσετε σε ατομικά μπολ.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou