Γρήγορο, εύκολο σπιτικό παγωτό με μπισκότα σοκολάτας, γέμιση κρέμας και γλυκό κεράσι! Ακαταμάχητος συνδυασμός, εντυπωσιάζει με την γεύση του μικρούς και μεγάλους!
Υλικά :
- 48 τμχ πτι μπερ με σοκολάτα (περίπου 3 πακέτα μπισκότα)
- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
- 2 κουτιά κρέμα σαντιγί morfat
- 500 γρ. γλυκό κουταλιού κεράσι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση :
Σε ένα αποσπώμενο ταψί ή παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε ένα πακέτο μπισκότα με την σοκολάτα από επάνω και την καλή πλευρά από κάτω.
Χρησιμοποίησα τον πάτο του αποσπώμενου ταψιού με τσέρκι για αυτήν την ποσότητα των υλικών. Ότι σκεύος αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε να έχει καπάκι γιατί θα μπει στην κατάψυξη.
Χτυπάμε την κρέμα morfat για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη σαντιγί.
Βάζουμε τον κάδο με την σαντιγί στο ψυγείο. Σουρώνουμε το γλυκό κεράσι
και ξεχωρίζουμε το σιρόπι από τα κεράσια, προσθέτουμε τα κεράσια μέσα στη σαντιγί.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και με μία σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε και το σιρόπι μέσα στην κρέμα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε νερά.
Τυχόν μπισκότα που περισσεύουν (όσα βάλουμε κάτω μετράμε και τα επάνω) τα σπάμε σε μικρά κομματάκια (όχι τελείως τρίμμα) και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα με την καλή πλευρά προς τα πάνω,
με την ίδια διάταξη όπως και στα κάτω, ώστε όταν κόψουμε τα κομμάτια να είναι ολόκληρο μπισκότο επάνω και κάτω.
Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη τουλάχιστον 6 ώρες πριν το κόψουμε.) Βουτάμε το μαχαίρι σε 1 ποτήρι νερό κάθε φορά που κόβουμε.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou