Μία διαφορετική συνταγή για φιλέτο τηγανιτής πέρκας που θα σας γίνει συνήθεια! Πολύ γρήγορη, νόστιμη και ελαφριά! Θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά που δεν προτιμάνε και τόσο τα ψάρια!
Δοκιμάστε την και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Γίνεται το ίδιο νόστιμο με φιλέτο γλώσσας, σαργού ή οποιοδήποτε προτιμάτε!
Υλικά :
- 1 κιλό φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
- 2 λεμόνια
- 1 κύβος λαχανικών
- 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα
και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά.
Τα στύβουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε 1 δίσκο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μην μείνει σβώλος και να γίνει 1 ομοιόμορφο μείγμα.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα, αν έχει μείνει πολύ λάδι το πετάμε και αφήνουμε λίγο λάδι. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στην φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό που φτιάξαμε.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα τα φιλέτα,
για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε αυτό το διάστημα προσθέτουμε θυμάρι στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές τους.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα φιλέτα να «βυθιστούν» μέσα στην σάλτσα για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε.
Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι!
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou