Μία εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικά νόστιμο ορεκτικό ως συνοδευτικό αλλά και ως μεζέ με το κρασί, την μπύρα ή το τσίπουρο!
Μανιτάρια μπουγιουρντί, ιδανικός μεζές αποκλειστικά για μερακλήδες!
Υλικά :
- 500 φρέσκα μανιτάρια
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 ντομάτα μαλακή ψιλοκομμένη
- Μαϊντανός
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι (προαιρετικά)
- Ρίγανη
- 100 γρ. αλμυρό κεφαλοτύρι
- 100 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
- Κρουτόν (προαιρετικά)
Σε νηστίσιμη εκδοχή, προσθέτουμε νηστίσιμα τυροκομικά.
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για αλλά 7 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί
και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την πιπεριά
και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό,
, αλάτι και πάπρικα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και μεταφέρουμε το μπουγιουρντί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζουμε σε ατομικά.
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και την ντομάτα σε μικρά κομμάτια,
την φέτα σπασμένη
, την ρίγανη,
σκεπάζουμε το σκεύος ή τα σκεύη με αλουμινόχαρτο
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο,
το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 10 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό με κρουτόν !
Ταιριάζει τέλεια με τηγανιτό μικρό ψάρι όπως σαρδέλα ή γαύρο.
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou