Πανεύκολη συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού, νόστιμα και τραγανά!
Φτιάξτε τα στο πι και φι και απολαύστε τα με τον καφέ, τον χυμό σας ή βουτήξτε τα στο γάλα!
Υλικά
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
- 1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
Εκτέλεση :
Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και στύβουμε τα πορτοκάλια μέχρι να έχουμε 1 ποτήρι χυμό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το λάδι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα μαζί με το μπέικιν,
το ρίχνουμε μέσα στο μπολ λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.
Σε ένα δίσκο εργασίας πλάθουμε κουλουράκια σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε
και τα μεταφέρουμε στο ταψί της κουζίνας στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
Βγαίνουν περίπου 40 κουλουράκια.
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou