Κλασσική καλοκαιρινή συνταγή οι μπάμιες, παντρεμένο με μπούτια κοτόπουλου κοκκινιστά, ένα φαγητό ειδικά για μερακλήδες! Ακολουθήστε την συνταγή και λύστε όλες τις απορίες σας πως θα αποφύγετε να σας «σαλιώσουν» οι μπάμιες!
Τα μπούτια κοτόπουλου και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,
Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611
Υλικά :
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- Σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση :
Το φαγητό το έφτιαξα με καταψυγμένες μπάμιες. Αν όμως διαλέξουμε φρέσκες, καθαρίζουμε γύρω από το κοτσανάκι τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με ξύδι.
Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Διαλέγουμε φαρδιά κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε το φαγητό. Βάζουμε τα μπούτια με λίγο νερό και τα μισοβράζουμε. Τα μεταφέρουμε σε 1 μπολ με το ζωμό τους και ξεπλένουμε την κατσαρόλα που τα βράσαμε.
Σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποφεύγοντας το τσιγάρισμα, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, την ζάχαρη, το κρασί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά (πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία) να ενωθούν οι γεύσεις και αραδιάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μπάμιες από το σακουλάκι απευθείας στην κατσαρόλα και τις αραδιάζουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, όπου έχει κενό.
Συμπληρώνουμε με τον ζωμό από το κοτόπουλο. Αν δεν καλύπτει τις μπάμιες συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν οι μπάμιες όχι παραπάνω. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό
και παρακολουθούμε την βράση του φαγητού. Προσοχή : δεν ανακατεύουμε συνεχώς τις μπάμιες. Ανακάτεμα μόνο με ξύλινη κουτάλα ή κουνάμε την κατσαρόλα.
Το φαγητό είναι έτοιμο περίπου σε 20 λεπτά.
Θα κλείσουμε το φαγητό όταν δοκιμάζοντας την μπάμια είναι ελαφρώς σκληρή. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αφήνουμε με το καπάκι κλειστή για 5 με 10 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο βραστό νερό όσο μαγειρεύεται γιατί είναι φαγητό που θέλει ζουμάκι.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou