Αγαπημένο, μαμαδίστικο κέικ , ιδανικό για μπουφέ ή για το κολατσιό των παιδιών μας στο σχολείο!
Ένα πολύ εύκολο αλμυρό κέικ, μια και φτιάχνεται με ότι έχουμε στο ψυγείο μας, μετά από αρκετούς συνδυασμούς κατέληξα στον ωραιότερο !
Υλικά :
- 250 ml σπορέλαιο (1 ποτήρι)
- 4 αυγά
- 390 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 baking power
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 ml
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 zwan κονσέρβα 340 γρ.
- 2-3 λουκάνικα Τύπου Φρανκφούρτης
- 5-6 φέτες μπέικον
- 300 γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, παρμεζάνα)
- 200 γρ. τυρί φέτα
- Λίγη Ρίγανη
Εκτέλεση :
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το swan ψιλοκομμένο,
την πιπεριά και το μπέικον και τα λουκάνικα ψιλοκομμένα, τα τυριά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Από τα τριμμένα τυριά,
κρατάμε μία χούφτα για το τέλος.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του κάδου το μείγμα. Προσθέτουμε την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking
και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν σφίξει πολύ το μείγμα προσθέτουμε ελάχιστο γάλα και ανακατεύουμε.
Όλη η παραπάνω διαδικασία μπορεί άνετα να γίνει σε ένα μεγάλο μπολ κουζίνας και το ανακάτεμα των υλικών με αναδευτήρα κουζίνας.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. και την βάζουμε στον καταψύκτη για 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον καταψύκτη και την αλευρώνουμε, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα προσεχτικά μέσα στην φόρμα, χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο της κουζίνας και το ευθυγραμμίζουμε με την μαρίζ.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα τυριά που κρατήσαμε.
Ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεφορμάρουμε όλα τα κέικ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou