Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Εκμέκ κανταΐφι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Εκμέκ κανταΐφι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Κλασσικό και αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό που δεν χρειάζεται πολλές – πολλές συστάσεις!

Ακολουθήστε την συνταγή και φτιάξτε το καλύτερο, το πιο λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με υπέροχη γεύση και απαλή κρέμα που έχετε φτιάξει ποτέ! Απλά δοκιμάστε το!

 

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik»

Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

 

Υλικά :

  • 500 γρ. κανταϊφι
  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 ποτήρια γάλα (1.250 γρ.)
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.)
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 βανίλιες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Για το σιρόπι :

  • 3,5 ποτήρια νερό
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • Φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη :

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί της κουζίνας. Ξαίνουμε (ανοίγουμε) προσεκτικά το κανταΐφι,

ώστε να μην είναι κολλημένες οι ίνες του και το βάζουμε στο ταψί ομοιόμορφα.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταϊφι

προσεκτικά να πάει παντου. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Προσωπικά, μου αρέσει να ψηθεί λίγο παραπάνω το φυλλο.

Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε 5 λεπτά το κανταΐφι να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι προσεκτικά με μία κουτάλα.

Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρέμα : στο μούλτι βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα της συνταγής  (περίπου ½ ποτήρι)

και τα χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι

και τα ξανα χτυπάμε.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας προσεκτικά να μην κολλήσει, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία. Πριν σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο

και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κανταΐφι

και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει μία αφράτη σαντιγί.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε κομμάτια με σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team