Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό με μοσχαράκι στη γάστρα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό με μοσχαράκι στη γάστρα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

 

Ένα πιάτο αυστηρά για μερακλήδες!

Ένα πιάτο που θα κάνει το τραπέζι σας να ξεχωρίσει! Εύκολη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή συνταγή για μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας στην γάστρα, καλομαγειρεμένο σε μία γευστικότατη σάλτσα που θα σας ξετρελάνει!

Το κρέας είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 500 γρ. νουά μοσχαράκι
  • 500 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 2 κουτ. σούπας φυτίνη
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. σάλτσας ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4-5 πατάτες
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

και το βάζουμε να στραγγίξει. Το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα – λίγα

και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι. Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε την φυτίνη σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σοτάρουμε το κρέας

και από τις δύο του πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την σάλτσα ντομάτας, την ζάχαρη, 2 ποτήρια ζεστό νερό

και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην γάστρα, δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό (αν χρειάζεται) και ανακατεύουμε ελαφρά.

Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο,

προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες

και λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν το κρέας και οι πατάτες, δηλαδή για άλλη 1 με 1 ½ ώρα.

Δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας, το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα κομμάτια κεφαλοτύρι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει! Προσέχουμε να το αφήσουμε στο  τέλος με σαλτσούλα!

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team