Σε ένα παλιό βενετσιάνικο αρχοντικό, που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, θα στηθεί το νέο επιχειρηματικό βήμα του Πτολεμαϊδιώτη chef Νίκου Κυψίδη, στο Νησί των Φαιάκων.
Ο ίδιος μίλησε για τα νέα επιχειρηματικά του σχέδια στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» με την Αναστασία Κοτζακόλιου. Όπως είπε, το εστιατόριο «Pinocchio» της Πτολεμαΐδας, που τόσο ο κόσμος το έχει αγαπήσει, επεκτείνεται και στήνετε ένα νέο παραμυθένιο Pinocchio στο νησί των Φαιάκων. Ένα καινούριο project με πολύ μαγειρική και σεβασμό στην κερκυραϊκή παράδοση, με τη μαγειρική αντίληψη του Νίκου.
Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, η Κέρκυρα έχει ισχυρή γαστρονομική παράδοση, με αρκετά αξιόλογα ονόματα μαγείρων και πολύ καλά εστιατόρια. Ψάχνοντας να επεκταθεί στο νησί, βρήκε τον ιδανικό χώρο σε ένα παλιό βενετσιάνικο αρχοντικό με μια όμορφη αυλή και αποφάσισε το δίχως άλλο να στήσει τον …Κερκυραϊκό Πινόκιο.
Εκεί, ο …master chef Νίκος Κυψίδης θα κάνει κατά βάση ιταλική κουζίνα, βασισμένη στην κερκυραϊκή παράδοση, με fusion κουζινα που θα έχει κερκυραϊκά και ιταλικά στοιχεία στο μενού, πάντα με τις δικές του γαστριμαργικές πινελιές.
Στόχος του Νίκου Κυψίδη είναι το εστιατόριο στην Κέρκυρα να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, προκειμένου να προλάβει ο ίδιος και η ομάδα που θα στήσει, το Κερκυραϊκό Πάσχα.
«Το μαγαζί είναι στην παλιά πόλη, σε ένα παλιό βενετσιάνικο σπίτι που έχει μια όμορφη αυλή. Σε σεβαστούμε το κτίριο, θα το αναδείξουμε και θα αναδείξουμε την κουζίνα του Pinocchio με πιάτα που έχουν και στοιχεία από την τοπική κουζίνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε πως ο ίδιος θα βρίσκεται μεταξύ …Πτολεμαΐδας και Κέρκυρας, σημειώνοντας πως στην γενέτειρά του έχει στήσει μια ομάδα που εμπιστεύεται, οπότε και ανοίγει …πανιά για νέες περιπέτειες στο νησί των Φαιάκων.

































