Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.
Υλικά
- 6-8 αβγά
- 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με σπάτουλα και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.
Προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Ο καγιανάς τρώγεται χλιαρός αλλά και κρύος, σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή