Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ιστορίες Μαγειρικής > Ιστορίες Μαγειρικής: το ρυζόγαλο , η αγελάδα και ο φίλος μου ο Γιωργάκης

Ιστορίες Μαγειρικής: το ρυζόγαλο , η αγελάδα και ο φίλος μου ο Γιωργάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

ΑΝΗΚΑ:  Σαμουήλ … Έτοιμο το ρυζόγαλο, πάρε τον Γιωργάκη να έρθει

Φώναξε η γιαγιά από το κουζινάκι…

ΣΑΜΟΥΗΛ: Δεν θα έρθει ο Γιωργάκης…

ΑΝΗΚΑ : Γιατί πουλί μου… ; Πήγε στην Πτολεμαΐδα…;

ΣΑΜΟΥΗΛ: Όχι …

ΑΝΗΚΑ : Τότε;…  Του είπες ότι έβαλα και σοκολάτα του του αρέσει;

ΣΑΜΟΥΗΛ: Όχι …

ΑΝΗΚΑ: Α , μικρέ τι έγινε; Ε ; Μαλώσατε; Εσύ με τον Γιωργάκη ήσασταν αυτοκόλλητοι…

ΣΑΜΟΥΗΛ: Ωχ, ρε γιαγιά… Κουράστηκα όλο θέλει να γίνεται το δικό του και στο τέλος τα κάνω όλα γω …

ΑΝΗΚΑ: Πουλί μου , κατάλαβες τι λες; θέλει να γίνεται το δικό του και στο τέλος τα κανείς όλα εσύ, πως γίνεται αυτό;

ΣΑΜΟΥΗΛ: Ξέρω εγώ που σου λέω … Είπε να φτιάξουμε σπιτάκι σην κουφάλα , στο δέντρο της εκκλησίας και στο τέλος τα έκανα όλα εγώ και αυτός έδινε μόνο διαταγές… Τι είμαι εγώ κανένας εργάτης;

ΑΝΗΚΑ: Γιατί μικρέ τι έχουν οι εργάτες … Ο μπαμπάς μου εργάτης ήτανε ακόμα και ο  παππούς εργάτης είναι , και οι αγρότες εργάτες είναι…

ΣΑΜΟΥΗΛ: Όχι, να …

ΑΝΗΚΑ: Άκου πουλί μου…  Να , όπως και το γάλα που έβαλα στο ρυζόγαλο , το περνούμε από την αγελάδα, έτσι..;

ΣΑΜΟΥΗΛ: Ναι …

ΑΝΗΚΑ: Μπορεί ο παππούς να την ταΐζει, να την καθαρίζει να την προσέχει αλλά αν δεν κατεβάσει γάλα η αγελάδα τι να το κάνεις ;

ΣΑΜΟΥΗΛ: Δηλαδή ο Γιωργάκης είναι η αγελάδα και γω ο παππούς;

ΑΝΗΚΑ: Κάπως έτσι… Ότι προσφέρει ο καθένας είναι σημαντικό, μην υποτιμάς ποτέ κανέναν και τίποτα , γιατί στο τέλος αγόρι μου, και να το θυμάσαι αυτό καλά πουλί μου , εσύ θα χάσεις… Άντε πάρε τον Γιωργάκη να έρθει γιατί θα κρυώσει το ρυζόγαλο και του αρέσει ζεστό…

LOGO IOSTORIES MAGEIRIKHS_TINA

 

ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας

Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 10 λεπτά.  Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας . Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και την βανίλια με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team