Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση για τους Ετεροδημότες

Από την 1η Ιουλίου 2021 τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αίτησης εκλογέα για την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έχουν οι εκλογείς που διαμένουν σε δήμο άλλης εκλογικής περιφέρειας και σε κάθε περίπτωση εντός της Επικράτειας, από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι και μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα δημοψηφίσματα, στον τόπο διαμονής τους.

Ο εκλογέας που επιθυμεί να εγγραφεί σε ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών, υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στην ειδική εφαρμογή αιτήσεων ετεροδημοτών. Ο εκλογέας συνδέεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω των διαπιστευτηρίων που διαθέτει στην εφαρμογή «ΤaxisNet» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Η κατοχή προσωπικού Α.Φ.Μ. από τον εκλογέα και των αντίστοιχων κωδικών Α.Α.Δ.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής. Η χρήση των κωδικών πρόσβασης γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον εκλογέα.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους δήμους, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

– Μετά την επιτυχή είσοδό του στην εφαρμογή, ο εκλογέας έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.
– Ο εκλογέας αναζητεί την εγγραφή του στο βασικό εκλογικό κατάλογο και την επιλέγει, ώστε να συμπληρωθούν αυτόματα τα βασικά του στοιχεία στην αίτηση, καθώς και τα στοιχεία εγγραφής του στο βασικό εκλογικό κατάλογο. Τα προσωπικά στοιχεία του εκλογέα πρέπει να ταυτίζονται με τα στοιχεία του στην Α.Α.Δ.Ε., προκειμένου να του επιτραπεί η υποβολή της αίτησης.
– Ακολούθως, καταχωρίζει τη διεύθυνση προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας και τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του (περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα, περιοχή-πόλη, οδό, αριθμό και ταχυδρομικό κώδικα).

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών βεβαιώνει ότι όλα τα αναγραφόμεναστην αίτηση στοιχεία είναι αληθή και λαμβάνει γνώση ότι η αίτησή του επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) και ότι τυχόν δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει τις ποινές που προβλέπονται.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών δηλώνει πως έλαβε γνώση ότι, σε περίπτωση που σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του τόπου διαμονής του δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των σαράντα (40) εκλογέων από την εκλογική περιφέρεια στην οποία είναι εγγεγραμμένος, δεν θα συσταθεί αντίστοιχο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ως ετεροδημότης και μπορεί να ψηφίσει μόνο στο δήμο όπου είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους. Επίσης, ο αιτών δηλώνει πως έλαβε γνώση ότι, σε περίπτωση που δεν θα επιθυμεί πλέον να ασκήσει το εκλογικό του
δικαίωμα ως ετεροδημότης, θα πρέπει να ζητήσει ο ίδιος τη διαγραφή του από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, υποβάλλοντας αίτηση Διαγραφής ετεροδημότη.

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης, αποδίδεται αυτόματα από την εφαρμογή αριθμός πρωτοκόλλου. Ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα, ως ενημέρωση και αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης.

Διαδικασία οριστικοποίησης της αίτησης
Μόλις η αίτηση υποβληθεί από τον εκλογέα, εκκινεί η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησής της από το δήμο διαμονής.
Ο δήμος διαμονής συμπληρώνει το εκλογικό διαμέρισμα διαμονής στο οποίο εντάσσεται ο ετεροδημότης βάσει της διεύθυνσης διαμονής, την οποία δήλωσε στην αίτηση.

Μεταβολή Στοιχείων και Ακύρωση Εγγραφής
Ο εκλογέας οποτεδήποτε μπορεί να μεταβάλλει τα στοιχεία της πλήρους διεύθυνσης διαμονής του (περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα, περιοχή-πόλη, οδό, αριθμό και ταχυδρομικό κώδικα). Η μεταβολή αυτή γίνεται κατόπιν υποβολής αίτησης Διόρθωσης Διεύθυνσης Διαμονής εκλογέα, στην ηλεκτρονική εφαρμογή ετεροδημοτών.
Ο εκλογέας οποτεδήποτε μπορεί να μεταβάλλει τα στοιχεία επικοινωνίας του (αριθμό τηλεφώνου του και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Η μεταβολή αυτή γίνεται, κατόπιν υποβολής αίτησης μεταβολής στοιχείων επικοινωνίας εκλογέα, στην ηλεκτρονική εφαρμογή ετεροδημοτών.

Ο εκλογέας οποτεδήποτε μπορεί να ακυρώνει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Η ακύρωση της εγγραφής γίνεται κατόπιν υποβολής αίτησης διαγραφής. Με την οριστικοποίηση της αίτησης, ο εκλογέας διαγράφεται οριστικά από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Οι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές και οριστικοποιούνται αμέσως. Στην επόμενη Αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων ενημερώνονται οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και επικαιροποιούνται οι ειδικές σημάνσεις στο βασικό εκλογικό κατάλογο, όπου αυτό απαιτείται.

  • Ροή ειδήσεων
  • Δημοφιλή
  • Ρεπορτάζ
Επανάσταση στην Κτηνοτροφία από τους «Περήφανους Κτηνοτρόφους» του Αγ. Δημητρίου Κοζάνης – Ο “άνεργος της Αθήνας” ήταν μόνο η αρχή
ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Τα Νέα μέτρα που ισχύουν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου»
Ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγε» πρόστιμο και 15 μήνες με αναστολή ο πατέρας-αρνητής των self test στη Θεσσαλονίκη
Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν την Τρίτη σε όλη τη χώρα
ETHELEO: Η επένδυση της Οικογένειας Λαζαρίδη δείχνει το δρόμο –  Πως μια κάθετη μονάδα στην Αναρράχη Εορδαίας δίνει υπεραξία στα Αρωματικά Φυτά και αξία στον τόπο – Η πρόσκληση της E. Λαζαρίδου στο #Openfarmdays 2021
Βαγγέλης Μυτιληναίος: “Πρόωρη η κατάργηση των λιγνιτικων, δεν επαρκούν οι ΑΠΕ”
Λοβέρδος από την Κοζάνη: «ΠΑΣΟΚ με υπεριπλασιασμό των δυνάμεών του» – «Κουταμάρες τα περί συνεργασίας με ΝΔ»
Κινητοποίηση υγειονομικών στο Μαμάτσειο: Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις και άρση των αναστολών τα κύρια αιτήματα
Την Κυριακή η Γ.Σ. της Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»- Ο Χάρης Κουζιάκης μοναδικός υποψήφιος
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μακροχώρι Καστοριάς – Συνδράμει και ένα Canadair -VIDEO
Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Μεσόβουνο
Canadair επιχειρούν ρίψεις νερού στη φωτιά στο Μεσόβουνο – Επιχειρεί η Πυροσβεστική (φωτο-video)
Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου
Κύπελλο Ελλάδας: Την Πέμπτη η κλήρωση για την επόμενη φάση με την συμμετοχή της Κοζάνης
Champions League Combo Night με πίτσα, club και άφθονη μπίρα, απόψε και αύριο στο “Bottega”
To Κατάστημα Πτολεμαΐδας της WIND, ζητά Εξωτερικό Πωλητή / Πωλήτρια
Oι “Τρεις Εκδοχές της Ζωής”, σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 24-26/9, στην Κοζάνη
Καλλιόπη Βέττα: «Τα γυμναστήρια οδηγούνται σε αφανισμό, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ – VIDEO από το Top Channel

Σχετικές Αναρτήσεις

Αγγελίες εργασίας

Επόμενο άρθρο

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist