Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ηχηρές παρεμβάσεις Σκουρλέτη: Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ – Οι δανειστές εξυπηρετούν συμφέροντα

Ηχηρές παρεμβάσεις Σκουρλέτη: Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ – Οι δανειστές εξυπηρετούν συμφέροντα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

(upd. 11:52) Προτού καταλλαγιάσει ο αχός από την παρέμβασή του μέσω του άρθρου του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην ΥΠΕΝ Π. Σκουρλέτης εξαπέλυσε και νέα πυρά μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Ζώνη» της ΕΡΤ.

Ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η παρέμβαση των δανειστών εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, εγχώρια ή ευρωπαϊκά, ενώ τόνισε ότι οι ίδιοι επί της ουσίας αναιρούν τη συμφωνία που υπέγραψαν με την κυβέρνηση το 2015.

Σφόδρα επικριτικός ήταν ο κ. Σκουρλέτης και απέναντι στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι το σχέδιό της προβλέπει ξεπούλημα των πάντων.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στα θέματα της ενέργειας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε ότι οι δανειστές «δεν σέβονται ούτε το αρχικό πλαίσιο της συμφωνίας», αλλά ούτε και «την αρχική δική τους υπογραφή» και υποστήριξε ότι αυτό γίνεται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Για το ζήτημα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «οι δανειστές ζητούν να πουληθούν υποδομές που φτάνουν ως το 40% των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας (της λιγνιτικής παραγωγής) από τη ΔΕΗ κάτι που ήταν έξω από τη συμφωνία γι’ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει σεβασμός της δικιάς τους υπογραφής. Αυτό γίνεται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα ευρωπαϊκά ή ελληνικά. Είναι ένα «πισωγύρισμα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με όρους ισότιμους αλλά με την πλάτη στον τοίχο».  ωστόσο υποστήριξε ότι «οποιεσδήποτες θετικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με τους εταίρους μας».

«Τι νόημα είχε η υπογραφή της συμφωνίας το 2015;» αναρρωτήθηκε υπενθυμίζοντας ότι η εκτίμηση  των θεσμών στην πρώτη αξιολόγηση ήταν ότι είχαν επιτευχθεί σημαντικά βήματα στον τομέα της ενέργειας. Ενώ σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ έλεγαν ότι αν δεν εφαρμόσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο τα δίκτυα της χώρας θα πάνε για ιδιωτικοποίηση και τελικά η κυβέρνηση κατάφερε να αποφευχθεί αυτό.

«Σώσαμε τα δίκτυα της Ελλάδας και αυτό είναι μια πολιτική επιτυχία που την πιστώνεται η κυβέρνηση και αυτό δεν παραγράφεται. Το να μειώσεις το αφορολόγητο ή τις συντάξεις μπορείς να τα επαναφέρεις μετά, το να χάσεις όμως τα δίκτυα της χώρας θα σήμαινε ότι τα χάνεις για μισό αιώνα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team