Αρχική > Ενέργεια > Η συνάντηση βουλευτών με τον Κώστα Σκρέκα (ΥΠΕΝ)- Το αίτημα για τη μετεγκατάσταση, ο γρίφος των κονδυλίων και το «Πράσινο Χωριό»

Η συνάντηση βουλευτών με τον Κώστα Σκρέκα (ΥΠΕΝ)- Το αίτημα για τη μετεγκατάσταση, ο γρίφος των κονδυλίων και το «Πράσινο Χωριό»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το αίτημα των κατοίκων της Ακρινής για μετεγκατάσταση του χωριού, μετέφεραν στον ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα οι 4 βουλευτές της ΝΔ της ΠΕ Κοζάνης, καθώς και ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ,και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στη 2ωρη συζήτηση, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η ΔΕΗ έχει αποσύρει την «υποχρέωσή της» για συμμετοχή στο 50$ της απαλλοτρίωσης, κάτι που σημαίνει ότι αναζητούνται 130 εκ. ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι δύσκολο να ανεβρεθούν.

Ο κ. Σκρέκας, τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, δεσμεύθηκε να αναζητήσει αυτά τα κονδύλια, και στο επόμενο διάστημα να έχει απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειές του.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της εναλλακτικής πρότασης για την Ακρινή, για την οποία ο Υπουργός δεν ανέφερε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά η σκέψη για μετατροπή της Ακρινής σε «Πράσινο Χωριό» με ενεργειακό αποτύπωμα στο χωριό, όπως ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κ.α.

Οι βουλευτές επέμεναν πως πρώτιστο μέλημμα θα πρέπει να είναι η ανεύρεση των χρημάτων, από οποιαδήποτε πηγή μπορεί να υπάρξει, όπως το Πράσινο Ταμείο, ή άλλα χρηματοδοτικά κονδύλια που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Η Δυτική Μακεδονία στη μεταλιγνιτική εποχή -Προτάσεις για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εκτάσεων των ορυχείων, μέθοδοι και λύσεις με κριτήριο την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η διατύπωση μιας συνεκτικής και ρεαλιστικής πρότασης για την Δυτική Μακεδονία και την περίοδο μετά την απολιγνιτοποίηση επιχειρείται ...