Στη 19η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου, που πραγματοποιείται στις Σέρρες έως τις 29 Μαΐου 2026, συμμετέχουν φέτος δύο θεατρικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η Θεατρική Ομάδα Πτολεμαΐδας παρουσίασε την Παρασκευή 22 Μαΐου το έργο «Βιολογικός Μετανάστης» του Αρκά, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο στη διοργάνωση, η οποία φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ιταλία.
Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζεται την Τρίτη 26 Μαΐου, με τη Θεατρική Ομάδα Κοζάνης να παρουσιάζει την παράσταση «Πλάνητες», βασισμένη σε επιλογή κειμένων της ομάδας.
Η παρουσία των δύο ομάδων στη διοργάνωση αναδεικνύει τη δημιουργική πλευρά της φοιτητικής ζωής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τη συνεργασία, την καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή των φοιτητών σε έναν θεσμό αφιερωμένο στο πανεπιστημιακό θέατρο.





























