Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η Ακρινή πήρε ξανά τη στήριξη για τη μετεγκατάστασή της- Τηλεδιάσκεψη Βουλευτών- Υπουργού Ενέργειας μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Ακρινή πήρε ξανά τη στήριξη για τη μετεγκατάστασή της- Τηλεδιάσκεψη Βουλευτών- Υπουργού Ενέργειας μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την επικαιροποίηση της θέσης του για στήριξη του αιτήματος μετεγκατάστασης της Ακρινής, με παράλληλες ενέργειες προς την κυβέρνηση ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες και οδηγηθούμε στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος πριν τις 31 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Περιφερειακό Συμμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η παραπάνω θέση κατατέθηκε ως πρόταση από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρη Καζαντζίδη, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση πλέον ζητώντας απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε πως η προσωπική του στάση δεν αλλάζει και είναι εκφρασμένη από το 2011 όταν και ψήφισε ως Βουλευτής το νόμο για τη μετεγκατάσταση.

Στο ίδιο κλίμα και ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος ζήτησε στήριξε του αιτήματος, ενώ η Γεωργία Ζεμπιλιάδου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για συνεχή εμπαιγμό των κατοίκων της Ακρινής.

Για κοροϊδία των κατοίκων έκανε λόγο ο Αντώνης Τσάκωνας ζητώντας άμεσα πρόβλεψη για το Προεδρικό Διάταγμα και την εξασφάλιση των κονδυλίων της μετεγκατάστασης, ενώ ο Στέφανος Πράσσος τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Ακρινής για κάθε μορφή αγώνα.

Στήριξη στο αίτημα των κατοίκων της Ακρινής εξέφρασαν και οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των τεσσάρων της ΝΔ με την Καλλιόπη Βέττα του ΣΥΡΙΖΑ να μη λείπουν, σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη αλλά και τη νυν κυβέρνηση.

Σήμερα το βράδυ οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου θα τεθεί το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στην Εορδαία τα 23 από τα 37 ενεργά κρούσματα της Τετάρτης στην Π.Ε. Κοζάνης- 55 συνολικά στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...