Περιφερειακή μάχη με εκχιονιστικά και… πασαλομπήχτες!
Αν και βαδίζουμε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι (σ.σ. ελπίζουμε, δηλαδή… ) η πολιτική μάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα στην Περιφερειακή αρχή και την ελάσσονα αντιπολίτευση του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ (σ. σ. με τη μείζονα, απ’ ό,τι φαίνεται, να έχει παραχωρήσει στην ελάσσονα ευγενικά το ρόλο της…) διεξάγεται με όρους… χειμώνα!
Για την ακρίβεια με… εκχιονιστικά μηχανήματα, αλλά και ένα μηχάνημα που μόλις μάθαμε την ύπαρξη του, εμείς οι αδαείς περί τα κατασκευαστικά, τον πασαλομπήχτη! (σ. σ. αλήθεια, αυτή η λέξη έτσι γράφεται μόνη της, ή μήπως πρέπει να προσθέτουμε δίπλα της και τη φράση, «με το συμπάθιο»;)
Λεπτομέρειες για αυτή τη μάχη μπορείτε να διαβάστε χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο.
***
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μάχη και αν συνεχιστεί και τις μέρες που θα μας πλακώσουν οι ζέστες (σ. σ. αν αποφασίσουν και έρθουν…), τότε, αν μη τι άλλο, θα μας χαρίσει και κάποιες στιγμές δροσιάς.
Ας το λάβουν και αυτό υπόψη τους οι αντιμαχόμενες πλευρές και ας το αξιοποιήσουν αναλόγως. Θα εκτιμηθεί από όλους…
***
Υ.Γ. Φαντάζεστε αυτή η μάχη να έχει γίνει για το τίποτα; Τι εννοούμε; Τον προσεχή χειμώνα να ξεχάσουν και πάλι τα χιόνια την περιοχή μας, όπως έγινε φέτος, και τα εκχιονιστικά μας να μείνουν στα αζήτητα…
Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τον πολιτικό- γεωγραφικό χάρτη της περιοχής
Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες της σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που χάρη στην καθημερινή δημοσιοποίηση του προγράμματος περιοδειών τους σε όλο το μήκος και το πλάτος του, συμβάλλουν έτσι ώστε όσοι δεν γνωρίζουν κάποιες περιοχές να τις μαθαίνουν και όσοι τις γνωρίζουν αλλά τις ξέχασαν να τις ξαναθυμηθούν. Μια ευκαιρία πραγματικά μοναδική και καλοδεχούμενη από όλους.
***
Πολλοί από μας διαβάζοντας τα προγράμματα περιοδειών αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στον κλασικό πολιτικό- γεωγραφικό χάρτη της περιοχής μας που ήταν αναρτημένος στις αίθουσες των σχολείων μας, με το δάσκαλο ή τον καθηγητή να μας ξεναγεί στα ποτάμια, τις λίμνες, τις πεδιάδες, τους λόγγους, τα λαγκάδια, τα όρη και τα άγρια βουνά της πατρίδας μας, κάτι που μας συγκινεί αφάνταστα.
***
Γι’ αυτό προσπερνάνε το γεγονός πως μέσω όλων αυτών των ανακοινώσεων μαθαίνουμε ελάχιστα για το τι είπαν στις ομιλίες που έκαναν (σ. σ. αν έκαναν..,), τις προτάσεις που κατέθεσαν (σ. σ. αν κατέθεσαν…) και τις λύσεις που προέκριναν (σ. σ. αν προέκριναν…) για τα διάφορα ζητήματα των περιοχών αυτών.
Ωστόσο, πληροφορούμαστε πόσο καλά πέρασαν, με τί εγκαρδιότητα, ενθουσιασμό και χαρά τους υποδέχτηκαν (σ. σ. αν τους παίρναν με… τις πέτρες, θα μας το έλεγαν άραγε;), και φυσικά πάνω απ’ όλα την σταθερή και αταλάντευτη απόφαση τους να σταθούν δίπλα στους πολίτες τους. Κι αυτό κέρδος είναι…
Η βροχή και το μικρότερο ρίσκο
Λογικά και ευρισκόμενοι σχεδόν στα μέσα Μαΐου, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους.
Ελέω βροχής όμως, αλλά και ψύχρας τα βράδια, αυτό δεν είναι εφικτό πάντα.
***
Γι’ αυτό δικαιολογημένα και αναπόφευκτα επιλέγονται κλειστοί χώροι που έχουν αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των ανοιχτών.
Κατ’ αρχήν αποφεύγεται το ρίσκο μιας συγκέντρωσης σε ανοιχτό χώρο που μπορεί να είναι μεγάλη σε αριθμό κόσμου, αλλά να μην φαίνεται κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να χάνονται οι εντυπώσεις!
Έπειτα, το ένα τρίτο του κόσμου να μαζευτεί σ’ έναν κλειστό χώρο μπορεί να δώσει την εντύπωση της κοσμοπλημμύρας και του αδιαχώρητου. Έτσι κερδίζονται οι εντυπώσεις και οι διοργανωτές της, παρόλο που από μέσα τους θα πανηγυρίζουν, θα φροντίζουν να εξωτερικεύουν την πίκρα και τη λύπη τους που δεν αποφάσισαν να κάνουν την συγκέντρωση έξω και «αναγκάστηκε πολύς κόσμος που ήρθε για ν’ ακούσει, να φύγει επειδή δεν βρήκε θέση αλλά ούτε και διάδρομο να σταθεί».
***
Οπότε, μια χαρά τους βολεύει όλους η βροχή και η ψύχρα.