Μυρωδάτα almond biscotti απευθείας από την Ιταλία, με λίγα λιπαρά και καστανή ζάχαρη για τον καφέ και όλες τις ώρες. Αυτά τα biscotti δεν περιέχουν καθόλου λάδι ή βούτυρο και διπλοφουρνίζονται με αποτέλεσμα να είναι ελαφριά και πολύ τραγανά.
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 1/2 κ.γ. baking powder
4 αυγά
1 βανίλια
λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
1/4 κ.γ. αλάτι
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το baking, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μίγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μίγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.