Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1 αυγό, μεσαίο
100 γρ. γάλα, 3,5%
40 γρ. νερό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
πιπέρι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
ρόκα
κρέμα βαλσάμικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το πιπέρι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη φέτα, και με τη βοήθεια του σύρματος χειρός τη σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα ποτήρι και βάζουμε μέσα το κουτάλι.
Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με το κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει στο λάδι.
Τηγανίζουμε τουε λουκουμάδες σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με ρόκα και πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικο.