Το pontos-news.gr σάς προτείνει την ποντιακή συνταγή φασούλια με λάχανα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
- 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια
- 1½ κιλό μαύρα λάχανα (μέτρια κομμένα) ή παραπούλια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πεπέρι
- 2 κ.σ., περίπου, καλαμποκάλευρο
- Βράζουμε τα φασόλια για 15΄ και τα σουρώνουμε. Βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μαυρολάχανα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε λωρίδες, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μίγμα στα φασόλια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του φαγητού ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr