Με τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, επειδή όπως υπογραμμίζουν όλα τα θέματα που έθεσαν κατά καιρούς στην κυβέρνηση παραμένουν άλυτα και το Ινστιτούτο απειλείται με «ξαφνικό θάνατο».
Με απόφαση του δ.σ. του σωματείου, σήμερα στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες την ίδια ώρα, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, επί της λεωφόρου Μεσογείων. Παράλληλα χτες και σήμερα πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας. Εξ’ άλλου, τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν και στις 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, που είχε δεσμευτεί εδώ και ένα μήνα για να ορίσει ημερομηνία συνάντησης, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε, αποφάσισαν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου, επειδή όλα τα σοβαρά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα (ερευνητικά έργα, προσλήψεις, παράνομη περικοπή δεύτερου 25% από τους πετσοκομένους μισθούς των εργαζομένων, εφάπαξ αποζημίωση της Εθνικής, ανθυγιεινό, εφαρμογή νομοθεσίας για εκτός έδρας απασχόληση σε έργα πεδίου, κ.α.) και τόσο το ΥΠΕΝ όσο και το ΥΠΟΙΚ καθυστερούν να εγκρίνουν το κονδύλι για να πληρωθούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προς τους συνταξιούχους απειλώντας με “ξαφνικό θάνατο το ΙΓΜΕ” λόγω κατασχέσεων, όπως εύστοχα διατυπώνει σε υπηρεσιακό έγγραφο που απευθύνεται στο ΥΠΕΝ και ΥΠΟΙΚ ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ προασπιζόμενοι το ρόλο και το μέλλον του Ινστιτούτου κλιμακώνουν τον αγώνα.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, με ομόφωνη απόφαση σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με όλες τις μορφές πάλης (λειτουργικές καταλήψεις, στάσεις εργασίας και πορείες).
Η κινητοποίηση στο ΓΛΚ κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι εδώ και δύο μήνες τόσο η Διοίκηση του ΙΓΜΕ όσο και το ΥΠΕΝ έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης που δεν υλοποιείται.
«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς σε άμεση συνάντηση απαιτώντας να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του που καθημερινά μεγαλώνουν απειλώντας τη λειτουργία ακόμα και την ύπαρξη του ΙΓΜΕ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας «φτάνει πια η υπονόμευση του ΙΓΜΕ».