Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επανέρχονται οι γιατροί στα ορυχεία και στους σταθμούς της ΔΕΗ – Υπογράφτηκαν οι νέες συμβάσεις

Επανέρχονται οι γιατροί στα ορυχεία και στους σταθμούς της ΔΕΗ – Υπογράφτηκαν οι νέες συμβάσεις

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Υπογράφτηκαν οι νέες συμβάσεις των γιατρών εργασίας της ΔΕΗ και επανέρχονται στα ιατρεία των σταθμών και ορυχείων του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία είχαν μείνει κενά για διάστημα σχεδόν δύο μηνών, καθώς είχαν λήξει οι συμβάσεις τους και αποχώρησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», πρόκειται για ετήσιες συμβάσεις περίπου 20 γιατρών που προορίζονται για τις ανάγκες της ΔΕΗ πανελλαδικά, με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλο ένα έτος. Απ’ αυτούς, οι 7 προορίζονται για το ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ειδικότερα για τα ιατρεία στο Νότιο Πεδίο, στο Βόρειο Πεδίο και στο ορυχείο Αμυνταίου (το ορυχείο Καρδιάς και ο ομώνυμος ΑΗΣ έχουν μόνιμο γιατρό), καθώς επίσης και στα ιατρεία των ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Αμυνταίου και Μελίτης. Να σημειωθεί ότι κάποιοι γιατροί παρουσιάστηκαν στις θέσεις εργασίας τους και οι υπόλοιποι θα αναλάβουν καθήκοντα στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχουν όλες οι συμβάσεις την ίδια ημερομηνία.

Με την ανάληψη των καθηκόντων των γιατρών εργασίας ομαλοποιείται και πάλι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους της επιχείρησης και ξαναρχίζουν τα προγράμματα των προληπτικών ελέγχων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας, Μαρία Τολάκη, «για τη ΔΕΗ προέχει η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων. Στις νέες συμβάσεις έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη ωρών στις υπηρεσιακές μονάδες, σε σχέση με τις τυπικά προβλεπόμενες από το νόμο».

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» η Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας της ΔΕΗ έχει υποβάλλει εισήγηση στα αρμόδια υπουργεία για κάλυψη θέσεων μόνιμων γιατρών εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της. Έχει εξασφαλιστεί η έγκριση από κάποια υπουργεία, αλλά αναμένεται η έγκριση και από τα υπόλοιπα, καθώς είναι συνολικά έξι τα υπουργεία που πρέπει να εγκρίνουν τις θέσεις των μόνιμων γιατρών εργασίας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η Γ. Ζεμπιλιάδου απαντάει στην περιφέρεια για τα μίνκ – ΠΑΝΔΗΜΙΑ επισ. 3: Σχέδιο οργανωμένης παραπλάνησης!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η υιοθέτηση των προτάσεων μας αποτελεί για εμάς την καλύτερη απάντηση. Μας αμφισβητεί επιβεβαιώνοντάς μας! Η απάντηση του ...