Δυναμική επάνοδο με πάνω από 1.000 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών πραγματοποιήθηκαν στο εκθεσιακό “δίδυμο” Artozyma και Detrop 2022, που θέτει τον πήχη των τεχνολογικών εξελίξεων, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό κλάδο και πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη 2-4/4/2022.
Συμμετείχαν συνολικά 350 εκθέτες, από 23 χώρες και περισσότεροι από 130 Hosted Buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 22 χώρες. Τιμώμενος δήμος ήταν ο Δήμος Πύργου Ηλείας, στο περίπτερο του οποίου συμμετείχαν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας Π.Ο.Π.
Παρούσα στη Detrop Boutique είναι η Ελλάδα της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας με 7 Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας). Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμος Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Δυναμική ήταν και η παρουσία επιχειρήσεων από τη Δ. Μακεδονία, του κλάδου τροφίμων.
Οι νέοι διαγωνισμοί φέτος για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά με την επωνυμία “OLIVE OIL TROPHY” και “TABLE OLIVES TROPHY” ευθυγραμμίστηκαν με το πνεύμα της εκδήλωσης, καθώς αφορούν δύο εμβληματικά προϊόντα της ελληνικής κουζίνας.
Βραβεύσεων συνέχεια και για το “δικό μας” ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Ιμέρων Κοζάνης που απέσπασε το αργυρό βραβείο της διοργάνωσης.