Την Πέμπτη 14 Μαΐου στους χώρους του Δημοσίου Ωνασείου Γενικού Λυκείου Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, το ΟΕΝΕΦ- Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας και τη συμμετοχή του GoAlive.
Έξι σχολεία, 130 παιδιά και 30 μαθητές του Δημοσίου Ωνασείου Λυκείου Κοζάνης του ομίλου «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευρωπαϊκές Αξίες: Μαθαίνω- Συμμετέχω-Δημιουργώ» και του προγράμματος EPAS-«Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια και σταθμούς μάθησης να έρθουν σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενεργό πολιτειότητα.

Στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο- Κονταρής, το 8ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο και το ΔΗΜ.Ω.Σ. Γυμνάσιο Κοζάνης με συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και μέλος της Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ. Δρ Βασιλική Βόντσα, ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ κ. Κων/νος Φιλιππίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Ανθεκτικότητας και Πρασίνου κ. Κώστας Κουρού, η Υπεύθυνη προώθησης προγραμμάτων ERASMUS στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου, ο Επόπτης Ποιότητας ν. Κοζάνης και Σύμβουλος Καθηγητών Αγγλ. Γλώσσας κ. Νίκος Ποζουκίδης και ο εκπρόσωπος των αιρετών ν. Κοζάνης κ. Δημήτρης Γκατζάλας.
Το Δημόσιο Ωνάσειο Γενικό Λύκειο Κοζάνης άνοιξε τις πόρτες του στους μικρούς επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν τους χώρους του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Χημείας και να συμμετέχουν σε πειράματα και του Art lab.

Ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη χαρά, παιχνίδι, αλληλεπίδραση και γνώση!
Η Διευθύντρια
Δρ.Μπαλαμπανίδου Ζαφείρα
Η υπεύθυνη του Ομίλου
Παγκάκου Άννα
Οι υπεύθυνες του προγράμματος EPAS
Βαγιαννίδου Ελένη
Βαλάσα Ειρήνη
Βλάχου Κρύστα
Ματιάκη Χριστίνα
Παγκάκου Άννα
































