Με μια δημιουργική δράση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών συμμετείχε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας της ΕΨΥΚΑ, αξιοποιώντας ως αφετηρία το βιβλίο «Το Κάτι Άλλο» της Κάθριν Κέιβ και εστιάζοντας στη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη συνύπαρξη.
Η ιστορία του βιβλίου παρουσιάζει έναν ήρωα που αναζητά τη θέση του ανάμεσα στους άλλους, μέχρι να συναντήσει κάποιον που επίσης θεωρείται διαφορετικός. Μέσα από την αφήγηση, τα παιδιά συζήτησαν το θέμα και στη συνέχεια δημιούργησαν τη δική τους φιγούρα, δίνοντάς της τα χαρακτηριστικά που τα ίδια επέλεξαν.
Οι επιμέρους δημιουργίες συγκεντρώθηκαν σε ένα κοινό, διαφανές σκηνικό, σχηματίζοντας ένα συλλογικό εικαστικό έργο με βασικό μήνυμα ότι το διαφορετικό μπορεί να συνυπάρχει χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει αποδεκτό.
Μέσα από τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη επιχείρησε να αναδείξει το βιβλίο όχι μόνο ως μέσο ανάγνωσης, αλλά και ως αφορμή για έκφραση, διάλογο και δημιουργία.
Παράλληλα, η δράση ανέδειξε τον ρόλο της βιβλιοθήκης ως ανοιχτού και συμπεριληπτικού χώρου, όπου τα παιδιά μπορούν να επικοινωνούν, να δημιουργούν και να προσεγγίζουν μέσα από τις ιστορίες ζητήματα που αφορούν την καθημερινή κοινωνική ζωή.
































