Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2024

Σχετικές Αναρτήσεις




Υλικά

1 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. πελτέ

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κ. σούπας μέλι

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά έως ότου κοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ακόμη ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ύστερα την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μέλι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μακαρόνια

πηγή: botrini.gr

Τα δημοφιλέστερα σήμερα:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist