Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χωρίς επείγοντα ξανά η Παιδιατρική του “Μποδοσάκειου” – Μέχρι τέλη του μήνα

Χωρίς επείγοντα ξανά η Παιδιατρική του “Μποδοσάκειου” – Μέχρι τέλη του μήνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Στο ίδιο έργο θεατές είναι ξανά οι κάτοικοι της Εορδαίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς εδώ και μία εβδομάδα δεν εφημερεύει το Παιδιατρικό τμήμα του  Μποδοσάκειου νοσοκομείου, λόγω της γνωστής έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

PEDIATRIATIKI 005

Συγκεκριμένα, η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου έχει σταματήσει να εφημερεύει από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη του μήνα, αφού οι δύο και μοναδικοί παιδίατροι που την στελεχώνουν αδυνατούν να κάνουν περισσότερες εφημερίες για να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες του μήνα, ενώ η κλινική δεν μπορεί να εφημερεύει μονάχα με ειδικευόμενους γιατρούς.

KYFONIDIS DIM

«Στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειου από τις 14 και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου λειτουργούν μόνο πρωινά ιατρεία και όσα περιστατικά χρήζουν νοσηλείας παραπέμπονται στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης», όπως δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής της Παιδιατρικής, Δημήτρης Κυφωνίδης.

Σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή, το να εφημερεύει δηλαδή η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου μονάχα το μισό μήνα και τον υπόλοιπο μισό μήνα η Παιδιατρική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης έχει διαμορφωθεί από τον περασμένο Ιούνιο, «όταν οι δύο παιδίατροι ξεκαθαρίσαμε στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι παύουμε να καλύπτουμε τις εφημερίες όλου του μήνα διότι έχουμε υπερβεί τα όρια της σωματικής κόπωσης, με αποτέλεσμα να είμαστε επικίνδυνοι ως γιατροί», χώρια, που όπως σημείωσε, δεν πληρώνονται οι επιπλέον εφημερίες διότι υπάρχει πλαφόν στις εφημερίες.

Με απόφαση της κοινής διοίκησης του νοσοκομείου Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου εφημερεύει πλέον από τον Ιούνιο τον μισό μήνα και τον υπόλοιπο μισό μήνα η Παιδιατρική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, με συνέπεια να ταλαιπωρείται πολύς κόσμος και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που ενώ προσέρχονται στο ένα νοσοκομείο παραπέμπονται στο άλλο γιατί δεν λειτουργεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών και δεν εφημερεύει η Παιδιατρική νοσοκομείου.

Το πρόβλημα με τις εφημερίες των δύο Παιδιατρικών κλινικών επηρεάζει ταυτόχρονα και τη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του κάθε νοσοκομείου, καθώς είναι επιβεβλημένη η παρουσία παιδιάτρου στους τοκετούς για εξέταση και περίθαλψη των νεογνών, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται από το ένα στο άλλο νοσοκομείο και δεκάδες ετοιμόγεννες γυναίκες της περιοχής.

Όπως τόνισε δε ο κ. Κυφωνίδης στον «Π», ή θα πρέπει ο κόσμος να συνηθίσει στο καθεστώς αυτό, να έρχεται δηλαδή τον μισό μήνα στο Μποδοσάκειο και να μην βρίσκει παιδίατρο ή να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται, την άμεση πρόσληψη γιατρών και όχι μόνο για την Παιδιατρική αλλά και για την Παθολογική και για μια σειρά ακόμα κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου που υπολειτουργούν, λόγω της μεγάλης έλλειψης ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επισημαίνεται τέλος πως αντίστοιχο πρόβλημα με τα έκτακτα παιδιατρικά περιστατικά θα δημιουργηθεί από την 1η Οκτωβρίου με την Παιδιατρική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, αφού με βάση τον παρόντα προγραμματισμό είναι η σειρά της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου να εφημερεύει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σταϊκούρας: Πρέπει να είμαστε κοντά στην επιχειρηματικότητα -Πρόταση να καλυφθούν οι βασικές πάγιες δαπάνες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για όλα τα «καυτά» θέματα της οικονομίας, το πώς θα συνεχιστεί η ενίσχυση πολιτών και επιχειρηματιών, αλλά και ...