Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με προσούτο και κρόκο Κοζάνης

Χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με προσούτο και κρόκο Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΥΛΙΚΑ:

40 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. ψαρονέφρι
αλεύρι για αλεύρωµα
70 γρ. φρέσκα µανιτάρια
40 γρ. πιπεριά πράσινη
40 γρ. κρεµµύδι ξερό
30 γρ. προσούτο
30 γρ. τυρί καπνιστό
10 γρ. πάστα θυµαριού
λίγο κρόκο Κοζάνης
200 γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος
70 γρ. λευκό κρασί αρετσίνωτο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σκουπίζουµε προσεκτικά τα µανιτάρια µε µια βούρτσα ή µια βρεγµένη πετσέτα χωρίς να τα βρέξουµε κάτω από τη βρύση, γιατί θα ρουφήξουν νερό που θα αποβάλουν µετά µαζί µε όλη τη γεύση τους.

Τα κόβουµε σε φέτες. Ακολούθως, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τσιγαρίζουµε τα µανιτάρια σε λίγο λάδι.

Προσθέτουµε την πράσινη πιπεριά κοµµένη σε µικρούς κύβους.

Κόβουµε το φιλέτο σε φέτες, τις αλευρώνουµε και τις προσθέτουµε στο τηγάνι.

Μετά από πέντε λεπτά ψήσιµο ρίχνουµε το κρεµµύδι και προσθέτουµε το προσούτο. Αλατοπιπερώνουµε.

Αφήνουµε άλλα δύο λεπτά και ρίχνουµε τον κρόκο Κοζάνης,έπειτα την πάστα θυµαριού και σβήνουµε µε µισό ποτήρι λευκό κρασί.

Αφήνουµε 3-4 λεπτά να εξατµιστεί το οινόπνευµα. Τότε προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος.

Στο τέλος αδειάζουµε στο πιάτο σερβιρίσµατος, πασπαλίζουµε µε το τυρί και σερβίρουµε ζεστό.

Πηγήhttps://cooking.sigmalive.com

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team