Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Χρήστο Στεργίου, Δήμαρχο Σερβίων. Ο κ. Ελευθερίου μίλησε με αφορμή τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε το θέμα αδειοδότησης για έργο αντλησιοταμίευσης που αφορά τόσο το Δήμο Σερβίων όσο και τη Δεσκάτη.
Μάλιστα οι κάτοικοι των Καμβουνίων αντέδρασαν έντονα στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο για το εν λόγω έργο. Στο επίμαχο έργο που σχεδιάζεται στις θέσεις «Φλάμπουρο» και «Τρανή Ράχη», ο Δήμος Σερβίων είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά και ο Δήμος Δεσκάτης θετικά.
Ο κ. Ελευθερίου σημείωσε πως η δημοτική αρχή είναι πολύ θετική σε όποιο έργο έχει να κάνει με οικονομία, και τα έργα αντλησιοταμίευσης είναι έργα οικονομίας. «Είμαστε αντίθετοι από την υλοποίηση τέτοιων έργων από εταιρείες που είναι πολύ μικρές για να τα υλοποιήσουν. Αν το έκανε η ΔΕΗ δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση. Η αντλησιοταμίευση είναι ιδανικός τρόπος παραγωγής ενέργειας, αλλά όταν πάς να κάνεις κάτι τόσο μεγάλο δεν το κάνεις ερασιτεχνικά. Μας είχαν στείλει μπακαλόχαρτα. Ποια νομική κάλυψη υπάρχει; Πρέπει οργανωμένα να κάνουμε πράγματα. Γιατί να τα κάνουν ιδιώτες και όχι οι δήμοι οργανωμένα;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αντίθετα η ΔΕΗ ήδη κάνει δύο παρόμοια έργα στην περιοχή των ορυχείων.
«Δεν έχουν εμπειρία, τεχνογνωσία και χρήματα», είπε αναφορικά για την εταιρεία που δεν μπορεί όπως είπε να αναλάβει τέτοια έργο αντλισιοταμίευσης, το οποίο σχεδιάζεται να γίνει όχι μόνο σε δημοτικές αλλά και ιδιωτικές εκτάσεις. «Να είναι από την αρχή ριζωμένα σωστά τα έργα, να μην είναι αίολα», προσέθεσε για το επίμαχο έργο, τονίζοντας πως δεν θα υπήρχε αντίρρηση αν το έκανε η ΔΕΗ.
Ο εκπρόσωπος της επίμαχης εταιρείας μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο για τη ΜΠΕ έλαβε το λόγο στο περιφερειακό συμβούλιο, με τον δήμαρχο να σημειώνει πως δεν πήγε να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ για τον εκπρόσωπο είπε πως έπεφτε σε «γκάφες και αντιφάσεις», σε συζητήσεις που έγιναν παρουσία περιφερειάρχη, εκπροσώπων των Σερβίων και της Δεσκάτης.
«Μας είπε ότι έκανε μελέτες 1 εκ. ευρώ. Επένδυσε 1 εκ. ευρώ χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας; Χορτάσαμε από λόγια» , τόνισε με αγανάκτηση.
Προσέθεσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι προστατευμένη από την κεντρική διοίκηση, σημειώνοντας πως δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να προχωράει μόνο με λόγια μπροστά.
Τη στάση του περιφερειακού συμβουλίου την χαρακτήρισε σωστή και πρέπουσα, καθώς καταψήφισαν την ΜΠΕ. Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου είναι γνωμοδοτική, σημείωσε. Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος αν χρειαστεί να συνεχίσει τον αγώνα και για αυτό το έργο και για όποιο έργο δεν θέλει η τοπική κοινωνία να γίνει. «Αν ένα έργο δεν το θέλει η τοπική κοινωνία, δεν θα γίνει, κανείς δεν θέλει τους κατοίκους εχθρούς», κατέληξε.

































