Η Δυτική Μακεδονία δίνει το «παρών» στην πρωτεύουσα, με τα τοπικά της προϊόντα να βρίσκονται στο προσκήνιο της διοργάνωσης “Plato’s Plate: Μήνας Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού”, που διεξάγεται στον χώρο της Open Farm Agora, στην Πτέρυγα Καταναλωτή της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη.
Η εκδήλωση, που εντάσσεται σε έναν μήνα αφιερωμένο στην ελληνική γαστρονομία, φιλοξενεί σειρά δράσεων όπως γευσιγνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής, συμπόσια και δοκιμές προϊόντων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αγροδιατροφικής παραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη την Περιφέρεια, με τη στήριξη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, δίνει την ευκαιρία για εξωστρέφεια, προώθηση της τοπικής παραγωγής και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της περιοχής σε ένα ευρύ κοινό.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, δήλωσε σχετικά: «Τα εξαιρετικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας αναδεικνύουν τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά που τα φέρνουν στην πρώτη γραμμή των επιλογών».