Οργή αλλά και ανησυχία στους κατοίκους της Ακρινής για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους προκάλεσαν όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσκεψή του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Καθώς, εξέφρασε ευθέως τη διαφωνία της ΔΕΗ για το νόμο περί μετεγκατάστασης της Ακρινής, αλλά και γενικότερα την αντίθεσή του σε απαλλοτριώσεις και μετεγκαταστάσεις όταν δεν υπάρχει κοίτασμα λιγνίτη κάτω από έναν οικισμό.
Την έντονη διαμαρτυρία του για τα λεγόμενα του προέδρου της ΔΕΗ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Παύλος Πουτογλίδης, μιλώντας στον «Π». «Η ΔΕΗ διαφωνεί με το νόμο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής επειδή λέει δεν έχει λιγνίτη κάτω από τον οικισμό. Δεν μας ξάφνιασε η άποψη αυτή, αλλά για εμάς το κυρίαρχο είναι ότι πρέπει να μετεγκατασταθεί το χωριό για λόγους μη βιωσιμότητας, αφού η ΔΕΗ έχει περικυκλώσει τον οικισμό με αποθέσεις και έχει δεσμεύσει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας.»
Ο πρόεδρος της Ακρινής δήλωσε μάλιστα πως «είναι τελείως λανθασμένο, είναι ψέματα αυτά που είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ότι η ΔΕΗ δεν μας στερεί τον ζωτικό μας χώρο. Δεν ισχύει αυτό που λέει ότι η ΔΕΗ παίρνει μόνο 10.000 από τα 38.000 στρέμματα της Ακρινής. Γιατί οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας είναι μόλις 10.000 στρέμματα. Μας πήραν (απαλλοτρίωσαν) 5.000 στρμ. και μας παίρνουν άλλες 5.000 στον κάμπο, με αποτέλεσμα να μην μένουν καθόλου καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Γιατί τα 22.000 στρέμματα που απομένουν είναι δασικές εκτάσεις πάνω στο βουνό. Δεν μένουν καθόλου καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παρά μόνο λίγα χωράφια πάνω από τον ταινιόδρομο που δεν είναι παραγωγικά, γι’ αυτό οι αγρότες πολλές φορές δεν τα σπέρνουν καν.» Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις τιμές για τις απαλλοτριώσεις. Η ΔΕΗ δίνει από 4.000 έως 6.000 ευρώ το στρέμμα για τις εκτάσεις στον κάμπο, ενώ για τις υπόλοιπες εκτάσεις οι τιμές κυμαίνονται στα 1.500 ευρώ.»
Ο κ. Πουτογλίδης εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για αυτά που είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ότι δηλαδή οι κάτοικοι δεν θέλουν να φύγουν αλλά να πάρουν τα λεφτά των απαλλοτριώσεων και να μένουν στα σπίτια τους, λέγοντας πως «ήδη η ζωή είναι αβίωτη στην Ακρινή και πρέπει να σηκωθεί το χωριό.»
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Ακρινής διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εφαρμογή του νόμου για μετεγκατάσταση της Ακρινής, που ψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα.»