Για να αποφύγετε το φτέρνισμα και την καταρροή αυτή την άνοιξη δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις αθέατες αιτίες που προκαλούν αλλεργία.
Η φαγούρα και το φτέρνισμα την Άνοιξη προκαλείτε κατά κύριο λόγο από την γύρη. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την γύρη ακόμα και μέσω της διατροφής σας. Όταν τρώμε ωμά ή φρέσκα φρούτα το ανοσοποιητικό μας σύστημα έρχεται αντιμέτωπο με μια αντίδραση που προκαλείται από τον συνδυασμό των πρωτεϊνών της γύρης και των πρωτεϊνών της τροφής. Το μαγείρεμα ή το ξεφλούδισμα μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε μια τέτοια αντίδραση. Επίσης, η γύρη μπορεί να εμφανίζεται και πάνω στα ρούχα την ώρα που στεγνώνουν έξω στο μπαλκόνι. Αν’ αυτού χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο για να μειώσετε την παρουσία της.
Μια άλλη συνήθεια μας την Άνοιξη που ο καιρός είναι καλύτερος και εμφανίζονται οι πρώτες ζεστές μέρες είναι να κάνουμε barbeque. Οι σχάρες, όμως, παράγουν καπνό που περιέχει αλλεργιογόνα, και το χειρότερο; Ο καπνός επηρεάζει και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μεταβάλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας σας πιο ευάλωτους σε αλλεργίες. Σαφώς, την ώρα που τρώγατε το ωραίο σας barbequeκαι πίνατε το ωραίο κόκκινο κρασί σας δεν σας πέρναγε κάτι τέτοιο από το μυαλό, κι όμως συμβαίνει.
Κάτι άλλο που θα μπορούσατε να αποφύγετε αν είστε επιρρεπής στις Ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι οι πολυσύχναστοι δρόμοι. Οι αναθυμιάσεις από τα αυτοκίνητα αν συνδυαστούν με τη γύρη μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσφορία στον αναπνευστικό σας. Γι’ αυτό αν μπορείτε καλύτερο είναι να κυκλοφορείτε μέχρι την δύση του ήλιου και όταν θα έχει λιγότερη κίνηση.
Βέβαια, εκτός από τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε και πιο δραστικά μέτρα αν βλέπετε ότι η αλλεργία επιμένει. Για παράδειγμα το ιχθυέλαιο σε καθημερινή βάση μειώνει την φλεγμονή στο σώμα αλλά βοηθά και την καλή λειτουργία της καρδιάς.