Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Black cherry!!!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Black cherry!!!

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

 

Προσθέστε στην σαντιγί λίγο λικέρ κεράσι, για να έχετε ακόμη πιο δυνατή απόλαυση από την εκπληκτική αυτή τούρτα!!!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό κεράσι με κομπόστα κεράσι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ζάχαρη στη σαντιγί.

Υλικά :

  • 3 έτοιμους πάτους παντεσπανιού (σοκολάτας)
  • 10 κουταλιές σούπας λικέρ κεράσι
  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • 300 γρ. μαρμελάδα κεράσι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ξύσμα σοκολάτας γάλακτος

 

Εκτέλεση :

Στραγγίζουμε το κεράσι γλυκό και κρατάμε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι το λικέρ κεράσι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα. Με ένα πινέλο, θα αλείψουμε αυτό το μείγμα και τους τρεις δίσκους παντεσπανιού, έναν έναν κάθε φορά. 

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα, το σιροπιάζουμε και βάζουμε μια λεπτή στρώση μαρμέλαδας κεράσι. Από επάνω απλώνουμε μια στρώση σαντιγί. Κρατάμε λίγα κεράσια για την διακόσμηση και από τα υπόλοιπα, τα μισά τα ρίχνουμε επάνω από τη σαντιγί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.

Χωρίζουμε την σαντιγί που απόμεινε και στην στρώση που είναι για να απλώσουμε πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι, ρίχνουμε μαρμελάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα κουζίνας, ώστε να γίνει ένα μείγμα. Απλώνουμε την σαντιγί πλέον με την μαρμελάδα πάνω στο παντεσπάνι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα κεράσια.

Τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι και αφού το σιροπιάσουμε, σκεπάζουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί, φροντίζοντας να την στρώσουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ λικέρ κεράσι με σιρόπι από το γλυκό και το απλώνουμε στο κέντρο περίπου της τούρτας. Ρίχνουμε το ξύσμα σοκολάτας περιμετρικά πάνω από την τούρτα ώστε να καλυφθεί η σαντιγί αλλά όχι το μείγμα στο κέντρο της τούρτας.

Στολίζουμε την τούρτα με τα υπόλοιπα κεράσια όπως μας αρέσει!!

 

 

Καλή επιτυχία !

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι με υγεία!!

 

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team