Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

 

Αυτή είναι η τελευταία συνταγή που θα ανεβάσουμε για το 2016 και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από Βασιλόπιτα! Γευστικότατη  βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας. Μία παραδοσιακή συνταγή αξεπέραστη στη γεύση!

mageireyontas-me-tin-areti

 

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλλο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 baking powder
  • ¼ ποτήρι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν καλά. Το μυστικό είναι το πολύ καλό χτύπημα για να γίνει το μείγμα αφράτο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα που συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει με το baking, το γάλα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια που τα έχουμε σπάσει στο μούλτι και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού σε όλο το μείγμα της βασιλόπιτας. Πριν την βάλουμε για ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας (όλα για αυτό γίνονται άλλωστε!!!)

15750323_1350197908353278_216840839_n

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την στρώνουμε στο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε τη βασιλόπιτα αφού μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της και βγει καθαρή. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ανάποδα σε μια πιατέλα. Ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε την λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ακόμη μία πιατέλα (αυτή που θα διακοσμήσουμε την βασιλόπιτα) για να την ξαναγυρίσουμε, ώστε να έρθει η σωστή πλευρά επάνω.

15749858_1350197981686604_1552509806_n

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και την ανακατεύουμε πολύ καλά ή την χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα απλώνουμε το γλάσο και την διακοσμούμε όπως μας αρέσει!

15731563_1350198008353268_1451225896_n

Tips:

  • Βάζουμε ένα ελαφρύ νόμισμα για να βυθιστεί σιγά σιγά κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Καλές γιορτές !!!!

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία, πολλή αγάπη στη ζωή σας και…….νοστιμιά στα τραπέζια σας!!!!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email:  aretismageiremata@gmail.com

 

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team