Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ με σπανάκι και τυριά

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ με σπανάκι και τυριά

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο νόστιμα σνακ που τα απολαμβάνουμε κάθε ώρα! Ένα πρωτότυπο κέικ με ελάχιστο κόπο που μας αφήνει την γεύση της σπανακοτυρόπιτας. Ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών μας στο σχολείο, συνοδεύει ωραιότατα τον καφέ μας όλες τις ώρες!!

Υλικά :

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • Πιπέρι

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις 180°C.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε το σπανάκι και περιμένουμε να στεγνώσει από τα υγρά του.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε μαζί με το σπανάκι και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Παίρνουμε ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την φέτα και την γραβιέρα, το πιπέρι τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και την βάζουμε 5 λεπτά στον καταψύκτη. Την βγάζουμε και την αλευρώνουμε τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνουμε περίπου για μία ώρα.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

Το κέικ αυτό έχει πάντα μία υγρασία λόγω των λαχανικών του που κατεβάζουν υγρά, οπότε δεν το ελέγχουμε με πιρούνι να δούμε αν θα βγει στεγνό.

Tips :

  1. Μαζί με το σπανάκι μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα άγρια χόρτα ή σέσουλα ή και φρέσκα μυρωδικά για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
  1. Το τσιγάρισμα των λαχανικών το αποφεύγω σε αυτό το κέικ, γιατί βγαίνει «λαδερό» σαν γεύση.

Καλή μας όρεξη !!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]

Συντάκτης: e-ptolemeos team