Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Υπό βροχή οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Σιάτιστας παρουσία του υφυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη – Δεν θα γίνει η παρέλαση

Υπό βροχή οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Σιάτιστας παρουσία του υφυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη – Δεν θα γίνει η παρέλαση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Γ. Κεφαλογιάννης: «Η περιοχή έχει προοπτικές – Θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει αναπτυξιακό σχέδιο»

 

Υπό βροχή και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί, οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας. Στις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσαν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και κρητικοί που κάθε χρόνο έρχονται στην περιοχή, μιας και πολέμησαν στο πλευρό των κατοίκων στη μάχη της Σιάτιστας.

Λόγω του καιρού η παρέλαση δεν μπόρεσε να διεξαχθεί, ενώ πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούν τος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και οι καταθέσεις στεφάνων.

Για την ημέρα απελευθέρωσης της Σιάτιστας και τη μάχη της Σιάτιστας 107 χρόνια πριν, αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική επέτειο για την περιοχή, μια μάχη που συνέβαλε καθοριστικά στους βαλκανικούς πολέμους.

«Με διπλή χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα στους εορτασμούς για την επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας και σαν μέλος του κοινοβουλίου αλλά και σας κρητικός. Είναι πολύ σημαντικό να τιμούμε όσους έδωσαν  τη ζωή τους για την ελευθερία, για να μπορούμε σήμερα ελεύθερα, δημοκρατικά», είπε αναφερόμενος στην ημέρα αυτή ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προοπτικές της περιοχής αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των επόμενων χρόνων.

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής για όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η απελευθέρωση της Σιάτιστας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Μακεδονίας. Για αυτό είμαστε εδώ, γιορτάζουμε σήμερα όλους τους ήρωες της περιοχής», δήλωσε για την ημέρα αυτή ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«107 χρόνια γραμμένα στην ιστορία του τόπου και της χώρας. 107 χρόνια τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν. Τιμή στην κοινωνία της Σιάτιστας, που βλέπει ότι οι κόποι αυτών των ανθρώπων μετεξελίχθηκαν σε μια πόλη που είχε παρελθόν, έχει παρόν και ευελπιστούμε ότι έχει ένα ευοίωνο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης.

«Η 4η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας. Αυτους τιμούμε, τους ήρωες που έδωσαν και τη ζωή τους να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Να υπερασπιζόμαστε την ιστορική μνήμη, απέναντι σε όσους θέλουν να την υποτιμήσουν και να την απαξιώσουν», είπε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο βουλευτής ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά της η βουλευτής ΝΔ Παρασκευής Βρυζίδου  επεσήμανε πως «οι πολίτες της Σιάτιστας και της ευρύτερης περιοχής νοιώθουν υπερήφανοι και πορεύονται με αξιοπρέπεια απέναντι στον τόπο, τον πολιτισμό, την ιστορία. Εμπνέονται από τους αγώνες των προγόνων, που με σθένος κατάφεραν να αγωνιστούν, να μην απογοητευτούν και να απελευθερώσουν τον τόπο, ένα όνειρο δύσκολο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πίστη και την αφοσίωσή τους».

Από την πλευρά της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, είπε: «Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της ελευθερίας, αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στη μεγάλη μάχη που έγινε εδώ. Η αποφασιστικότητά τους και το πνεύμα τους μας εμπνέουν, για διαρκή αγώνα για ελευθερία, για δημοκρατία».

 

Βάσω Σάφη – Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας