Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκινάει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές Γ΄ Λυκείου των ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς – Εντός των ημερών και για Γρεβενά – Φλώρινα

Ξεκινάει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές Γ΄ Λυκείου των ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς – Εντός των ημερών και για Γρεβενά – Φλώρινα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ξεκινάει εντός των ημερών το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου 16 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, εξ αυτών και στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς, ενώ από αύριο θα επεκταθεί και στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας.

Μάλιστα χθες Τρίτη διοργανώθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη από το Υπουργείο Παιδείας, για την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 850 εκπαιδευτικοί από 16 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Από την ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας πιλοτικά συνδέθηκαν εκπαιδευτικοί όλων των Λυκείων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Κοζάνης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μαρδίρης, οι ΣΕΕ που έχουν την Παιδαγωγική Ευθύνη αυτών των Λυκείων, καθώς και οι δύο Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η γενική Γραμματέας Σ. Γκίκα τονίζοντας το μέγεθος του εγχειρήματος και την τεράστια σημασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια η τεχνική ομάδα του Υπουργείου παρουσίασε τους τρόπους αξιοποίησης της πλατφόρμας και ακολούθησε η απάντηση των διευκρινιστικών ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει την πλήρη ετοιμότητά της, για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολείων της και υπενθυμίζει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τη δυνατότητα που έχουν για αξιοποίηση των υπηρεσιών των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) που διαθέτει στις πόλεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

Μιλώντας στον «Π» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θ. Μαρδίρης επεσήμανε την ετοιμότητα που υπάρχει ώστε να ξεκινήσει άμεσα το εγχείρημα σε όλα τα λύκεια της περιοχής, μάλιστα τόνισε πως ήδη σε κάποια ενδεχομένως να ξεκίνησε και από σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε η πλατφόρμα, έγιναν πολλές ερωτήσεις για τη λειτουργία της, ενώ τονίστηκε ότι σε πρώτη φάση θα αφορά τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κάνουν μάθημα διαδικτυακά.

Ο κ. Μαρδίρης εξήγησε ότι οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι πολλές, μπορεί να έχει πρόσβαση ο μαθητής από σταθερό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο και στόχος είναι να συνεχίσουν να έχουν επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι συμμετέχουν όλα τα λύκεια της περιοχής, ενώ στο πρακτικό κομμάτι επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα είναι εύχρηστη, ανεβάζει κανονικά μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να γράφει κανονικά σαν να γράφει στον πίνακα, υπάρχει αλληλεπίδραση κ.ο.κ. Σχετικό αναλυτικό VIDEO αναρτήθηκε μάλιστα στο facebook της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

 

 

Βάσω Σάφη

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θόδωρος Θεοδουλίδης(Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας): «Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής θα χάσουμε το 58% των φοιτητών και 10 τμήματα»- Σε Κοζάνη και Γρεβενά οι μεγαλύτερες απώλειες, δεν πλήττεται η Πτολεμαϊδα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τη δραματική κατάσταση που θα προκύψει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια ...