Νέες φθορές σε δημόσιες υποδομές καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τούμπα και στο Φαράγγι των Σερβίων, με φωτιστικά να έχουν σπάσει και κάδους απορριμμάτων να έχουν καταστραφεί. Ο δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, ανακοίνωσε ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση και την ντροπή του για τα περιστατικά.
Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι καταστροφές στη δημοτική περιουσία δεν αποτελούν χτύπημα κατά της δημοτικής αρχής, αλλά πλήττουν τον ίδιο τον τόπο και επιβαρύνουν το σύνολο των κατοίκων, καθώς η αποκατάστασή τους καλύπτεται από χρήματα των δημοτών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ενδεχόμενο πίσω από τις πράξεις να βρίσκονται νεαρά άτομα. «Ως δάσκαλος ντρέπομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η πραγματική δύναμη δεν βρίσκεται στην καταστροφή, αλλά στη δημιουργία και στον σεβασμό όσων ανήκουν σε όλους.
Όπως τόνισε, η ανωριμότητα και η έλλειψη ενσυναίσθησης δεν μπορούν να μετατραπούν σε τρόπο ζωής, ενώ κάλεσε τους νέους να αντιληφθούν ότι αξία έχει να αφήνουν κάτι καλύτερο πίσω τους και όχι να καταστρέφουν όσα δημιούργησαν άλλοι.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι κατεστραμμένες υποδομές θα επισκευαστούν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.
«Όσο κάποιοι γκρεμίζουν, εμείς θα χτίζουμε», ανέφερε, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τα έργα στον Δήμο Σερβίων, παρά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμού.





























