Του …Βελιγραδίου γίνεται σε συναπτές συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η πρόθεση της αντιπεριφέρειας Τουρισμού να συμμετέχει σε δράση προβολής του περιφερειακού οινοτουριστικού προϊόντος στην αγορά της Σερβίας, στο Βελιγράδι, συνάντησε απανωτά ερωτήματα από την αντιπολίτευση. Όχι μόνο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1 Απριλίου, αλλά και στην προηγούμενη.
Η δράση αφορά σε προώθηση των Οίνων και του Οινοτουρισμού στη Σερβική αγορά και η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Δυτικής Μακεδονίας για το 2026.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Χριστοφορίδης (ΕΛΠΙΔΑ) και Σωτήρης Βόσδου (Πορεία Δημιουργίας) έθεσαν μια σειρά ερωτημάτων, τόσο για το κόστος της δράσης (σ.σ. είναι 15.000 ευρώ) όσο και για την αποτελεσματικότητα, αλλά και γιατί επιλέχθηκε συγκεκριμένη εταιρεία για την προώθηση. Μάλιστα αναφέρθηκαν στην πιθανή ανταπόδοση των εν λόγω δράσεων (όπως και σε μελλοντική δράση για επίσκεψη δημοσιογράφων και πρακτόρων από τη Σερβία στην περιοχή).
Το γεγονός ότι σειρά ερωτημάτων τέθηκαν και στην προηγούμενη επιτροπή, προκάλεσε τον εκνευρισμό της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολυτίμης Φαρμάκη, που απάντησε «αν δε θέλετε μη το ψηφίζετε, αυτά έχουν απαντηθεί ήδη», με τον κ. Χριστοφορίδη να της επισημαίνει ότι οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ερωτήσεις και πρέπει να απαντώνται.
«Δόθηκαν απαντήσεις, η δράση είναι μέρος της στρατηγικής μας για τον τουρισμό, με βάση το Marketing plan που έχει υλοποιηθεί και με βάση το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής. Προηγούμενες δράσεις είναι αποτελέσματα όπως και αυτής της δράσης θα φανούν στο μέλλον», κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.































