- Μείζον θέμα τις τελευταίες μέρες, η χρηματοδότηση, ή η συγχρηματοδότηση της οργάνωσης αποκριάτικων εκδηλώσεων. Πόσα έδωσε ένας φορέας, πόσα έδωσε ο άλλος φορέας, πόσα θα πάρουμε από τον δίνα φορέα… Το πιο σωστό είναι, αν δεν έχουμε λεφτά, να μην ανοιγόμαστε να κάνουμε εκδηλώσεις, και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μπορούμε. Όχι να κάνουμε εκδηλώσεις με ….ξένα κόλλυβα!
- “Λεπτή ισορροπία” πάντως είναι, η οργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Εορδαία. Δήμος Εορδαίας και Μητρόπολη Φλωρίνης, σε εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές για την παρέλαση. Παρά ταύτα, διαμορφώθηκε μια ισορροπία, με τον Μητροπολίτη Ειρηναίο να καλεί το ποίμνιο να μη συμμετέχει στο καρναβάλι, χωρίς όμως να πολεμά την οργάνωση του. Ας πούμε ότι, την περίοδο αυτή, απλά συνυπάρχουν….
- «Να φύγει και να μην ξαναέρθει το 2024», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Νίκος Παππάς, κατά την κοπή πίτας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης. Καλά είπε ο άνθρωπος, με όλα αυτά που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ τους προηγούμενους μήνες. Πάντως κατά την εκδήλωση, εμφανέστατη ήταν η απουσία συντρόφων που …μετακόμισαν στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Νομός Κοζάνης άλλωστε, είναι από τις περιοχές με τις περισσότερες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, τα τοπικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη εναλλακτική δύναμη για μια νέα προοδευτική πρόταση.
- Η Δυτική Μακεδονία είναι 4 φορές φθηνότερη από την Αττική στις πωλήσεις ακινήτων και παραμένει η φθηνότερη περιφέρεια της χώρας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Λογικό, θα μπορούσε κάποιος να πει, αφού δεν υπάρχει ζήτηση για σπίτια στην περιοχή μας, και αφού οι νέοι φεύγουν, δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Σημαντική βέβαια είναι και η κινητικότητα λόγω του προγράμματος “Το Σπίτι μου 2” που δίνει χαμηλότοκα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας. Εκεί συνέβη το εξής παράδοξο: σε περιοχές της Πτολεμαΐδας, παρατηρήθηκε ότι ανέβηκαν οι τιμές των ακινήτων, από τότε που προκηρύχθηκε το πρόγραμμα!
- Περάσαμε τα μέσα Φεβρουαρίου, και είναι ακόμα σε εξέλιξη ο ορισμός των Διοικητών των Νοσοκομείων βάσει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ! Οι διαδικασίες κύλησαν πολύ αργά, και σήμερα ακόμα βρισκόμαστε στην τελική φάση όπου υπάρχουν τριάδες επιλαχόντων για καθεμιά από τις θέσεις Διοικητών των 5 νοσοκομείων. Μόνο που, τα πρόσωπα για τις 5 αυτές θέσεις, είναι μόλις 4, αφού κάποια από αυτά τα πρόσωπα έκαναν αίτηση σε παραπάνω από ένα νοσοκομεία, και βρίσκονται σε παραπάνω από μία τριάδες! Γόρδιος δεσμός, που πρέπει να κοπεί με κάποιο τρόπο, ενδεχομένως με την επαναπροκήρυξη της θέσης που θα μείνει κενή.