- Τσουχτερές αυξήσεις ανακοινώθηκαν στα διόδια της Εγνατίας οδού αφού σύμφωνα με το νόμο μετά και τη σύμβαση παραχώρησης την ΤΕΡΝΑ αυξάνεται έως και 30% το τέλος διέλευσης ανά χιλιόμετρο, ανάλογα όμως με τον σταθμό. Παρηγοριά για τους δυτικομακεδονες, των οποίων η πιο συχνή διαδρομή είναι η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Θεσσαλονίκη ή Κοζάνη – Θεσσαλονίκη, είναι η πτώση το τέλος διέλευσης στον Σταθμό των Μαλγάρων. Συνολικά τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουμε στα διόδια αυξάνονται από 2,60 ευρώ σε 2,80 ευρώ. Αύξηση 20 λεπτά, πάλι καλά να λέμε.
- Είδαμε στο E-PTOLEMEOS.GR τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην Αρκαδία στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας. Οι επενδύσεις αυτές πρόκειται να αξιοποιήσουν και τα κίνητρα που δίνει η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση λόγω της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Κάτι αντίστοιχο δεν φαίνεται να συμβαίνει στην περιοχή μας λόγω της απουσίας βιομηχανικών περιοχών στη Δυτική Μακεδονία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να διαμορφωθούν γρήγορα οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν τη θεμελίωση νέων επενδύσεων και στην περιοχή τη δική μας, που είναι και η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από την απολιγνιτοποίηση.
- Στη Δυτική Μακεδονία, αντί επενδύσεων, συνεχίζουμε να παράγουμε μελέτες. Αλήθεια, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να αθροίσει κανείς, το κόστος όλων αυτών των μελετών. Βάζω στοίχημα, πως θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο νούμερο.
- Μπορεί να μην τον κατονόμασε, όμως η αναφορά του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοζάνη στον Βαγγέλη Σημανδράκο δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο υπουργός κατά την παρουσία του στο κτίριο της περιφέρειας στην Κοζάνη έκανε αναφορά στους κακούς χειρισμούς που γινόταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί προεδρίας Σημανδράκου χρησιμοποιώντας μάλιστα τις δύο φορές τη λέξη “εισαγγελέας”.
- Έληξε το Θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα όπως είναι γνωστό άργησαν να ανακοινωθούν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν στελέχη και υποψήφιοι που ανεπισήμως διαφωνούσαν με τα αποτελέσματα. Το θέμα φαίνεται να έκλεισε χωρίς δημόσιες “αντιδράσεις” καθώς οι παραπονούμενοι προτίμησαν να να συμβάλουν στη ενότητα σε εσωκομματικό επίπεδο, εν όψει και των ευρωπαϊκών εκλογών.
- Άδοξα έληξε η φημολογία και το κουτσομπολιό σχετικά με τα ονόματα των πιθανών διοικητών του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, έναν εκ των οποίων προσωρινά θα όριζε η κυβέρνηση. Στο τιμόνι του νοσοκομείου έως ότου τελεσφορήσει προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, τελικά δεν είναι ούτε Κοζανίτης ούτε Πτολεμαιδιώτης, ούτε Φλωρινιώτης. Ο νέος διοικητής είναι ένας νέος άνθρωπος από την Αριδαία που ακούει στο όνομα Γιάννης Κετικίδης. Τα τηλέφωνα των παροικούντων έχουν πάρει φωτιά, σε αναζήτηση της ..διαδρομής με την οποία τοποθετήθηκε.
- Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι επιτέλους στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας υπάρχει διοικητής, καθώς υπάρχουν πάρα-πάρα πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν, και πολλά ανοιχτά ζητήματα στην καθημερινότητα του οργανισμού.
- Έκλεισε το κεφάλαιο της απουσίας από τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας του Γιώργου Αμανατίδη. Ο πρώην βουλευτής και νυν περιφερειάρχης με απόφαση του Πρωθυπουργού επανήλθε στο μητρώο μελών του κόμματος, γεγονός το οποίο δεν άρεσε στον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη. Αντίστοιχα βέβαια, δεν είχε αρέσει στους συνυποψηφίους του κ. Κασαπίδη, η δική του επάνοδος στο κόμμα, όταν στα δύσκολα “μνημονιακά” χρόνια προτίμησε να μη γίνει δυσάρεστος και πήγε κόντρα στο κόμμα του.
- Τα …τζαρτζαρίσματα που αναπτύχθηκαν και στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια του κόμματος στην Κοζάνη αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλοί που δεν καλοδέχτηκαν τον Γιώργο Αμανατίδη πίσω στη ΝΔ, βλέποντας το εκδικητικά. Πάντως με το δεδομένο ότι προεκλογικά δεν κινήθηκε αντικυβερνητικά ο νυν Περιφερειάρχης, αλλά και το ότι δεν αποποιήθηκε ο ίδιος την κομματική του ιδιότητα, θα μπορούσε να πει κανένας ότι η ταμπέλα που εκ νέου του βάζουν τώρα δεν αλλάζει και πολύ τα δεδομένα.
- Από εκεί και πέρα εξάγονται δύο θετικά συμπεράσματα: Πρώτον είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία “να έχει” έναν ακόμα περιφερειάρχη, και κυρίως είναι καλό για την περιοχή να έχει δικούς της ανθρώπους, και φυσικά προσβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Αθήνα. Έτσι είθισται να εξασφαλίζεται και μια μεγαλύτερη υποστήριξη από τους κυβερνητικούς παράγοντες.