Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 28/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 28/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


 

  • Έχουμε πολλές φορές γράψει για τη σημαντικότητα της ύπαρξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την περιοχή. Και έχουμε πει πολλές φορές για τους πανεπιστημιακούς που προσπαθούν να παράξουν γνώση με δυσμενείς συνθήκες στην ακριτική μας περιοχή ανταποκρινόμενοι στο ρόλο τους. Η ύπαρξη και η διατήρηση της ακεραιότητας του Πανεπιστημίου, διατηρεί ζωντανή και την ίδια τη Δυτική Μακεδονία υπό πολλές έννοιες. Και αυτή την ιδιαιτερότητα πρέπει να τη συνυπολογίζουν οι κυβερνώντες κατά την κατάρτιση των σχεδίων τους για τη συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

  • Δεν είναι όμως όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εντάξει. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές. που χρησιμοποιούν το Πανεπιστήμιο μόνο για να εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς, ακαδημαϊκούς ή οικονομικούς. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν, για σκανδαλώδεις και φωτογραφικές απευθείας αναθέσεις προμηθειών για ευρωπαϊκά έργα, σε εταιρείες των Αθηνών, και για διαγωνισμούς στους οποίους δεν καλείται καμία επιχείρηση της Δυτικής Μακεδονίας, και συνεπώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Δυστυχώς βλέπουμε πως η απαράδεκτη αυτή τακτική συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας.

 

  • Το Πανεπιστήμιο πρέπει συνολικά να επαναπροσδιορίσει την σχέση του με την τοπική κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να την αναπτύξει, όταν αυτή δεν υπάρχει. Μπορεί βεβαίως κάποια από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μην έχουν σχέση με την περιοχή, αλλά καλό θα ήταν να αποκτήσουν, γιατί το Πανεπιστήμιο όταν κατά καιρούς ψάχνει συμμάχους σε διάφορα επίπεδα, η τοπική κοινωνία και οι φορείς είναι πάντα παρόντες.

 

 

 

  • Δεν έχει αφήσει σε ησυχία τον Λάζαρο Μαλούτα, ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Τελευταία αφορμή, είναι το μπαράζ επιθέσεων με ανακοινώσεις για την «πράσινη ατζέντα». Είναι αλήθεια, πως επί πολλά χρόνια ήταν δημοφιλής η υπεράσπιση των λιγνιτών και οι «αποστάσεις» από τις θέσεις των οικολόγων. Τώρα όμως που η πράσινη ατζέντα έγινε της μόδας, προσπαθεί να την ακολουθήσει ο νυν Δήμαρχος. Στη βούληση του Λ. Μαλούτα να καταστήσει την Κοζάνη κλιματικά ουδέτερη πόλη, σε αντίθεση με την ατζέντα που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε, ο κ. Ιωαννίδης κατέληξε μεταξύ άλλων να απαντά: «Όταν η κωλοτούμπα, του Λ. Μαλουτα, παρουσιάζεται ως κίνηση προσαρμοστικότητας».

 

  • Και όσο οι τόνοι ανεβαίνουν για την ενεργειακή ατζέντα της περιοχής – η οποία παίρνει όλο και πιο πολιτικά χαρακτηριστικά – δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε το «κοινό μυστικό» περί βούλησης των Πρασίνων να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στις Περιφερειακές Εκλογές στη Δυτική Μακεδονία με επικεφαλής τον Λευτέρη Ιωαννίδη.

 

  • Τεράστιο ερωτηματικό αποτελεί το πως θα αντιδράσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ακόμα και σήμερα η μεγάλη εσωτερική μάχη για τα ενεργειακά. Ναι μεν το στρατόπεδο του παλιού ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κλιματική αλλαγή η οποία εκφράζεται και πολιτικά από τους Ευρωβουλευτές του κόμματος (πχ Πέτρος Κόκκαλης), υπάρχουν όμως και σημαντικές δυνάμεις λιγνιτόφιλων που ενώνουν παλιές πολιτικές δυνάμεις της περιοχής και συνδικάτα. Συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Μακεδονία, με έναν εκ των πρώην Βουλευτών του κόμματος να έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

 

  • Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ανέβασε πυρετό το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το πρωί είχε βγει αρνητικός σε rapid test – «Ξέρω πως θα το περάσω ήπια, γιατί είμαι εμβολιασμένος». Η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης εξέλιξης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας. Γιατί όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί οι εμβολιασμένοι να περνάνε τον ιό ήπια, δεν παύουν όμως να νοσούν, και φυσικά δεν παύουν να κινδυνεύουν να τον μεταδώσουν σε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που δεν θα τον περάσουν ήπια.

 

  • Όπως είναι γνωστό ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός σε καμία περίπτωση ως ιατρική πράξη, αλλά μπορεί να επιβληθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος για το αν νοσούν από τον covid, και μαλιστα περιοδικά περιοδικά.

 

  • Από την τσέπη τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν το self test και το rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση. Ο έλεγχος καθίσταται υποχρεωτικός για  με ένα rapid και ένα self test κάθε εβδομάδα, τα οποία θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους. Δεδομένου ότι το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ, ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...