Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σε διαβούλευση από την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος κανονισμός της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας, από τον Δήμο Εορδαίας

Σε διαβούλευση από την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος κανονισμός της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας, από τον Δήμο Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε διαβούλευση αναμένεται να τεθεί από την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος κανονισμός για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας. Ο δήμος Εορδαίας έχει καταρτίσει τον νέο κανονισμό κάνοντας πλήρης μελέτη και με την ανάρτησή του νέου κανονισμού στη διαύγεια θα τεθεί σε διαβούλευση το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και οι πολίτες.

«Μετά από πολλά χρόνια συντάξαμε έναν κανονισμό που περιλαμβάνει τα πάντα και χρηματοοικονομική μελέτη και τα πάντα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, βάση και της νομοθεσίας», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ορφανίδης.

Ο κανονισμός εγκρίθηκε, αρχικά, όπως προβλέπεται, από την τοπική κοινότητα (η οποία κατέθεσε τις παρατηρήσεις της), την επιτροπή περιβάλλοντος του δήμου. Το επόμενο βήμα είναι η διαβούλευσή του ώστε να τοποθετηθεί ο κόσμος και αφού αυτή ολοκληρωθεί, μέσα στον Αύγουστο ή αρχές Σεπτεμβρίου θα πάει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.

Να σημειωθεί πως θα έπρεπε να υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια, ο κανονισμός της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, κάτι στο οποίο προχωράει ο δήμος Εορδαίας. Η χρηματοοικονομική μελέτη θα συμπεριλαμβάνει και το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται, ενώ προβλέπονται και κάποιες αλλαγές και ως προς τη χωροθέτηση.

Όλοι οι παραγωγοί – εκθέτες θα καταγραφούν από την αρχή, οι άδειές τους, ενώ προβλέπονται επόπτες καθαριότητας, επόπτες που θα ελέγχουν τους εκθέτες και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νόμο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 591 νέα κρούσματα (Σάββατο) – Πόσα εντοπίζονται στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 591 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφορικά με τις τελευταίες 24 ...