Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 03/03 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 03/03 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • -Έκατσε η σκόνη μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της δράσης της Περιφέρειας για την υποστήριξη των «πληττόμενων» επιχειρήσεων. Το αποτύπωμα που άφησε είναι έντονο, και επιπλέον με τις συνεχείς δηλώσεις – συνεδριάσεις – τηλεδιασκέψεις, ο Περιφερειάρχης το κράτησε στην επικαιρότητα περισσότερο απ” ότι έπρεπε.

 

  • Αντί να το αφήσει να «ξεχαστεί» και να αφιερωθεί στην προσπάθεια να αναζητήσει περαιτέρω χρήματα για επόμενα προγράμματα, προκαλούσε την αντίδραση του κόσμου με το να επανέρχεται σχεδόν καθημερινά στο θέμα.

 

  • Ήρθε και στο Ν. Κοζάνης το τρίτο κύμα του ιού…. Δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα είναι η αλήθεια. Μας πέτυχε τη στιγμή που ακόμα δεν είχαν κοπάσει καλά-καλά οι πανηγυρισμοί για την έξοδο της Εορδαίας από το lockdown. Η περιοχή «κοκκίνισε» ήδη, και πλέον όλοι μιλούν για τον κίνδυνο εφαρμογής επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, την επόμενη μέρα της Τσικνοπέμπτης – τραγική ειρωνεία.

 

  • Αποφοίτησαν οι πυροσβέστες της 85ης σειράς, από τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Οι πολίτες έχουν μείνει ακόμα με την απορία, για το τι θα γίνει στο Τσοτύλι, και αν το σπάσιμο της σχολής είναι προσωρινό ή όχι. Το ξαναθέτω, γιατί κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα.

 

  • Προβληματισμός έχει αρχίσει να καλλιεργείται για το χρονοδιαγραμμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Οι διαδικασίες φαίνεται να μην προχωρούν με τις προσδοκώμενες ταχύτητες.

 

  • Στην επικαιρότητα την περίοδο αυτή, είναι το λεγόμενο χωροταξικό σχέδιο. Το ακούμε συνήθως στις διαδικασίες για τις ΑΠΕ, και η έλλειψη του χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των ΟΤΑ. Με τη λογική ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τη γη και να αναδιαμορφώνουμε τη χρήση της με άτακτο τρόπο.

 

  • Το προηγούμενο χωροταξικό (που είναι σε ισχύ) είναι από το 2007. Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή έκανε όλες τις ενέργειες το 2017 όπως έπρεπε ώστε να το επικαιροποιήσει, αλλά δυστυχώς το νέο χωροταξικό δεν το επικύρωσε ποτέ το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει ΦΕΚ. Άρα δεν έγινε χωροταξικό.

 

  • Πλέον όμως, με δεδομένες τις ακόμα πιο μεγαλες ανάγκες επικαιροποιησης, λόγω της απολιγνιτοποιησης. η όλη δουλειά γινεται από την αρχή. Και αναζητούνται δεδομένα, για το πως θα σχεδιάσουμε, τι και πως θα χωροθετήσουμε, με τις εκτάσεις της ΔΕΗ να είναι η μεταβλητή της εξίσωσης.

 

  • Γνωρίζουμε ότι το χωροταξικό είναι απαραίτητο για να χρηματοδοτηθούν δράσεις από το ΕΣΠΑ, και επίσης την αναγκαιότητα του ώστε να χωροθετηθούν μονάδες που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε επίσης, ότι στο χάρτη της ΡΑΕ, δεν είναι λίγα τα «φιλέτα» που έχουν δεσμευτεί για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πτολεμαΐδα: Μέχρι και τη Μ. Παρασκευή η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης – Υψηλή η ζήτηση από καταναλωτές – Τι ισχύει με τη τιμή και οι εκτιμήσεις για τον επόμενο χειμώνα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα συνεχίζεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά όλης της χώρας, όπως και ...