Με φόντο τα ευχάριστα νέα για το κούρεμα του δανείου του Εκθεσιακού Κέντρου στην πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα κατά 66.000 ευρώ που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Γιάννη Μητλιάγκα, συνεδρίασε την Τετάρτη το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ν. Κοζάνης.
Ως είθισται στην πρώτη συνεδρίαση κάθε έτους, κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα με την ευλογία του πατρός Δημητρίου Χαρισίου, ενώ το “φλουρί” έτυχε ο Νίκος Μούσιος, μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος του Τμήματος Γούνας του Επιμελητηρίου.
Κατά τη συνεδρίαση λήφθηκαν δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Πρώτα η «Δημιουργία business Portal Αγροδιατροφικού κλάδου». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Γ. Μητλιάγκα, το ΕΒΕ μπορεί να γίνει η φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις των εταιριών του αγροδιατροφικού κλάδου και όχι μόνο της περιοχής δημιουργώντας ένας business portal. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα παρουσιάζει τις εταιρείες της περιοχής και τα προϊόντα τους και θα λειτουργεί ενισχυτικά στις εταιρικές ιστοσελίδες.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδαθα περιλαμβάνει και B2B FORUM όπου οι αγοραστές θα μπορούν να γνωρίσουν το σύνολο των προϊόντων της περιοχής. Ο σκοπός και αυτής της ενέργειας σε συνδυασμό και με τις άλλες είναι να δημιουργηθεί η εικόνα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας ως μιας
περιοχής που παράγει εκλεκτά τρόφιμα ανώτερης ποιότητας. Η κάθε επιχείρηση θα έχει τη δική της παρουσίαση την οποία θα τροφοδοτεί η ίδια τηρώντας πάντα κάποιες βασικές αρχές που θα καθοριστούν.
Δεύτερη απόφαση που λήφθηκε, είναι η οργάνωση της πρώτης ολιστικά οργανωμένης και στοχευμένης επίσκεψης αγοραστών από το Εξωτερικό, Αγροδιατροφικών προϊόντων στην Π.Ε. Κοζάνης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου. Οι δυνητικοί αγοραστές θα προέρχονται από χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων και θα πραγματοποιήσουν επί τόπου επισκέψεις σε σειρά επιλεγμένων εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού, καθώς και επαφές B2B σε ημερίδα ειδικά σχεδιασμένη για αυτόν το σκοπό. Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι η σύσφιξη επαγγελματικών σχέσεων με εξαγωγικές και εν’ δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικά παραγόμενων προϊόντων με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Η επίσκεψη διοργανώνεται με πολύ υψηλά στάνταρντς, και προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου.