Ο κορυφαίος γευσιγνώστης Πάνος Δεληγιάννης και η επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards 2024, επέλεξαν τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.
Η βράβευση έγινε σε μια λαμπερή τελετή στο Ωδείου Αθηνών. Δείτε τη λίστα με τους νικητές, στην οποία συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων από την Μακεδονία και το αγαπημένο εστιατόριο “Ο Θωμάς”, στο Σκλήθρο, Φλώρινας!
Με ένα εντυπωσιακό event στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η 7η απονομή των FNL Best Restaurant Awards, ενός δυναμικού θεσμού που πλέον έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. 230 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα διακρίθηκαν την περασμένη Δευτέρα 20 Μαΐου, ενώ με 12 ειδικά βραβεία τιμήθηκαν τα πρόσωπα της γαστρονομίας που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, καθώς τιμήθηκε με Βραβείο Συνολικής Προσφοράς, ενώ την τελετή παρουσίασε η Μπέττυ Μαγγίρα.
«Ανάμεσα στα βραβεία που απονεμήθηκαν, το εστιατόριο Μύλος By The Sea στη Λέρο, όχι μόνο ανέβηκε στα τρία αστέρια αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση στη νεοσύστατη The List 2024 by FNL Best Restaurant Awards που εγκαινιάστηκε φέτος και θα αποτελεί στο εξής την κορύφωση των βραβείων. Στα υπόλοιπα ειδικά βραβεία, ο Scorpios ανακηρύχθηκε “Καλύτερο Μπαρ Εστιατορίου”, ενώ το Nammos απέσπασε ειδική διάκριση ως το κορυφαίο Greek-Global Restaurant Brand. Το κοινό καταχειροκρότησε τον Χριστόφορο Πέσκια που βραβεύτηκε ως “Mentor & Pioneer Chef”, και τον Στέλιο Παρλιάρο που διακρίθηκε ως “Mentor & Pioneer Pastry Chef”, ωστόσο ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης παρέλαβε το φετινό βραβείο “Συνολικής Προσφοράς”, με το αντίστοιχο βραβείο της “Προσφοράς στην Ελληνική Παράδοση” να απονέμεται στον Δημήτρη και τον Μιχάλη Μαυρίκο. “Restaurant Manager of the Year” ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, και “Wine Director of the Year” ο Γιάννης Καρακάσης MW, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα 7 χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πέτυχε την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών: το Etrusco», εξηγεί η ομάδα του FNL.
Ο Πάνος Δεληγιάννης, ιδρυτής τόσο του The Food and Leisure Guide όσο και του θεσμού των βραβείων FNL, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη συνεργασία με την Blue Marble -μεγάλου χορηγού της βραδιάς, όπως και το NBG Pay της Εθνικής Τράπεζας- στο πλαίσιο μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών βιωσιμότητας, αρχής γενομένης από τα Best Restaurant Awards 2024.