Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Της… απλής αναλογικής στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης- Ποιοι είναι οι νέοι Πρόεδροι σε ΔΕΥΑΚ, ΟΑΠΝ, ΔΗΠΕΘΕ, Βιβλιοθήκη και Κοινωφελή Επιχείρηση

Της… απλής αναλογικής στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης- Ποιοι είναι οι νέοι Πρόεδροι σε ΔΕΥΑΚ, ΟΑΠΝ, ΔΗΠΕΘΕ, Βιβλιοθήκη και Κοινωφελή Επιχείρηση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με τα απόνερα της απλής αναλογικής, να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους νωρίς- νωρίς στο Δήμο Κοζάνης, διεξήχθη τη Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον ορισμό των Δ.Σ. στα Νομικά Πρόσωπα.

Και αν την προηγούμενη Κυριακή, στην πρώτη συνεδρίαση, τα πάντα κύλησαν απόλυτα ομαλά χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις και τις παρατάξεις να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δε συνέβη το ίδιο με τα Δ.Σ. σε  κορυφαίους οργανισμούς του Δήμου Κοζάνης.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος που έφτασε τις προηγούμενες ημέρες, πιθανόν μπέρδεψε περισσότερο αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να ζει στιγμές που σίγουρα δεν ευνοούσαν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την Πρόεδρο, Νούλα Τουμπουλίδου, να καλείται ουκ ολίγες φορές να έρθει σε αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Η επιλογή δε, των παρατάξεων Μιχαηλίδη και Σημανδράκου, να μην υπογράψουν κοινή δήλωση συνεργασίας με την παράταξη του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα, έδωσε τη δυνατότητα να εκλέξουν μέλη στα Νομικά Πρόσωπα ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποκλείοντας ουσιαστικά την 2η σε δύναμη παράταξη του πρώην Δημάρχου, Λευτέρη Ιωαννίδη, από την εκπροσώπηση όπως στην περίπτωση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας.

Στο συγκεκριμένο Οργανισμό, η παράταξη Ιωαννίδη δεν θα εκπροσωπείται από αιρετό μέλος, καθώς η παράταξη Μιχαηλίδη επέλεξε να εμείνει στη θέση της και εκτός από τον Γιάννη Τσιομπάνο(ο οποίος θα είναι ο νέος Πρόεδρος)  υπέδειξε και τον επικεφαλής της, ως μέλος του ΟΑΠΝ.

Με δεδομένο πως και η παράταξη Σημανδράκου, είχε ορίσει τον Γιώργο Φτάκα, η διαδικασία στην αντιπολίτευση μετά από πολύωρη συζήτηση, έφτασε σε μυστική ψηφοφορία, όπου όπως ήταν φυσικό «αποκλείστηκε» η πρόταση για τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου του Οργανισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Τα διαδικαστικά ζητήματα που μπήκαν στο θέμα της συγκρότησης του Δ.Σ. του ΟΑΠΝ, προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους ήδη να έχουν εκφράσει αμφιβολίες.

Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα συνεδριάσεων και η πρόταση του Δημάρχου, για την κάλυψη της θέσης κοινωνικού φορέα της πόλης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, από σωματείο του συντονιστικού οργάνου των συνταξιούχων, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει ζητήσει την κατάργηση του περίφημου 80% επί της αξίας του νερού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τα νέα Δ.Σ. εκτός από τον ΟΑΠΝ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση, στη Βιβλιοθήκη, το ΔΗΠΕΘΕ και τη ΔΕΥΑΚ, ενώ για επόμενη συνεδρίαση μετατέθηκαν οι ορισμοί στις σχολικές επιτροπές.

Πρόεδροι είναι οι εξής:

ΟΑΠΝ: Γιάννης Τσιομπάνος

ΔΕΥΑΚ: Κώστας Κυτίδης

Βιβλιοθήκη: Γιάννης Μυροφορίδης

ΔΗΠΕΘΕ: Νίκος Κέφαλος

Κοινωφελής Επιχείρηση: Γρηγόρης Τζουμερκιώτης

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας