«Πόλος έλξης» καθίσταται η Ελλάδα για τους Δανούς εκτροφείς μινκ καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα.
Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να προβεί στη θανάτωση του συνολικού αριθμού βιζόν της χώρας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονταν σε 15 εκατομμύρια, λόγω του φόβου μιας πιθανής μετάλλαξης του κορωνοϊού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τους ανθρώπους.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε τριγμούς στην εκεί κυβέρνηση, με τον υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας, Μόενς Γένσεν να οδηγείται σε παραίτηση και την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν να ζητά δημόσια συγγνώμη καθώς αρκετοί εκτροφείς μινκ εξωθήθηκαν σε εγκατάλειψη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.


































